Doua Pantere Negre pazeau un centru de votare

Philadelphia este unul dintre orasele in care, se spunea inainte de alegeri, daca nu iese Obama, iese cu varsare de sange.

In ziua alegerilor, unul dintre cele mai grave incidente ale procesului de votare, daca nu cel mai grav, a fost prezenta a doua persoane de culoare imbracate in uniformele Panterelor Negre in fata unui centru de votare din oras. Unul dintre cetatenii de culoare avea in mana un baston de atac cu care, cel mai probabil, intimida cetatenii albi, care ar fi putut vota cu John McCain.

Panterele Negre au fost o organizatie civica non-profit infiintata in anii ’60 pentru apararea drepturilor afro-americanilor. Cateva organizatii actuale isi revendica prin nume, vestimentatie si ideologie, mostenirea celei originale.

Pentru ca in Statele Unite spiritul civic este real si aplicat, un tanar student a filmat cele doua persoane, punandu-le si cateva intrebari. Aveti filmul aici. Apoi a chemat politia.

Cei doi ofiteri veniti la fata locului au ridicat Pantera cu baston. Cealalta persoana de culoare a ramas insa pe loc neavand arma si, surpriza, fiind observator acreditat la respectiva sectie de votare.

smart wish: mi-as dori si eu ca cel mai important incident la alegerile din Romania sa fie doua persoane in fata unei sectii de votare…

smart info: e destul de ciudat ca desi filmuletul are peste un milion de vizualizari intr-o zi, youtube a blocat posibilitatea comentariilor adresate lui.

Comentariile sunt inchise.