Domnule Lazar…

Mult stimate si iubite domnule Lazar!

ne “cunoastem” de vreo 10-15 ani…din cand in cand ne mai intalneam, intamplator, pe la vreo manifestare, conferinta, masa rotunda, pe holuri cateodata…Dumneata organizai si pe atunci, salile, mesele, aveai grija de bufet…eu, cu ale mele, cu hartii, materiale, planuri, propuneri…Asta facem si acum, dupa/de 15 ani – amandoi, fiecare, cu ocupatia sa: eu, scriu, dumneata, organizezi; imparti, sortezi dupa diferite “categorii”, care “vaca sanatoasa”, care “vaca bolnava”…stii despre ce vorbesc, asa ca nu o sa dau nume!

Aseara am inteles, din totala mea ignorare, faptul ca nu eu eram “problema” dumitale presanta, ci prezenta prietenei mele, a “aleia mici”, de aceea imi si permit sa iti scriu ravas, nefiind eu “tinta” ochita….ci numai o “victima colaterala”….

si cum eu am revenit la dorinta de a salva lumea….

Domnu’ Lazar,

te anunt pe aceasta cale ca ai reusit sa imi produci cel mai mare moment penibil de 15 ani incoace…

si ai mai reusit sa le pui intr-o postura cu mult mai penibila pe cele doua prietene ale mele, “aia mica” si pe “aia mare”!

Fetele astea imi sunt prietene, tin la ele, le respect, am lucrat cu fiecare dintre ele! Iar dumneata ai reusit sa le faci, in cinci minute, sa sa simta extraordinar de penibil  – asta ca sa fiu delicata – pentru simplu motiv ca ai presupus… ti-ai imaginat, ca sefului dumitale (te lauda cateodata pentru atata “devotament” sau iti da vreun bonus???) nu-i va “place” culoarea ochilor “aleia mici”….si ca, daca el plateste…..dar, chiar asa, el plateste ??? din banutii domniei sale, din buzunarel??? din indemnizatie ? eu personal, stiu numai unul, care isi platea pranzul, chiar si sandwich-urile de la bufet, si asta  atunci cand ocupa cea mai inalta functie… dar asta e o alta poveste, din alt “film”, nu ai de unde sa stii…

Domnu’ Lazar,

daca mandria “aleia mici” nu “conta” in opinia dumitale, nici o  scuza din lume nu te poate salva de vina de a o fi tarat, pe “cea mare” intr-o situatie atat de jenanta si de a-i reprosa, dumneata – ei (!), de fata cu atata lume (ca eram noi de fata, se pare ca oricum nu conta – noi fiind cantitate neglijabila!) , faptul ca nu te-a intrebat (!) si nu ti-a comunicat DUMITALE !!!

Este…impardonabil ce ai facut – nu fata de mine…ci fata de …fetele astea! Ce fete, sunt femei in toata firea, majore, vaccinate….responsabile, au condus campanii, au organizat evenimente…! ca un “as” intre ale protocolului, dupa cum te crezi dumneata, ar fi trebuit sa stii asta!

 

Domnul Lazar,

stii ca nu ma “bag” pe gatul nimanui; ca nu “fortez” mana nimanui! daca ma flu undeva e pentru ca am fost chemata acolo – bunul meu simt si frica de ridicol ma impiedica sa am “tupeu”!

stii ca  eu sunt aici de 15 ani. si voi mai fi aici, pentru ca nu am de gand sa plec.

stii ca sunt multi care au venit si al plecat, de-a lungul vremurilor, care au fost “mari”, prea mari pentru pielea lor, apoi au devenit “mici”, tare mici, atat de mici ca astazi nimeni nu mai stie cine si unde sunt….

si sa mai stii domnule Lazar, ca lumea e mica, tare mica – iar momentele penibile se uita cel mai greu …. sau deloc!

Comentariile sunt inchise.