Diversitatea gazonului artificial

Sportul este ramura pentru care gazonul artificial a fost initial conceput. In zilele noastre, rezistenta si fiabilitatea unui teren din gazon artificial sunt date de materialele constituente. Majoritatea texturilor gazoanelor artifciale sunt realizate din polietilena si polipropilena.

gazon artificial Sports TimeRamurile sportive in care gazonul artificial castiga din ce in ce mai mult teren sunt fotbalul, tenisul, rugby, golf,  minigolf, terenuri multisport si atletism, hochei pe iarba, etc.

Daca in Statele Unite, gazonul artificial are o structura speciala si este folosit in meciurile de fotbal American pentru a fi rezistent la contactele dure dintre jucatori si in acelasi timp, sa poate permite o viteza buna a jocului, in Europa gazonul artificial este intens utilizat in fotbalul inventat de englezi.

Cu cat conditiile meteo dintr-o tara sunt mai dificile cu atat riscul deteriorarii gazoanelor natural folosite pentru sporturile de tip outdoor este mai mare si prin urmare, utilizarea gazonului artificial devine o necessitate. Investitiile in astfel de terenuri sunt incurajate si sustinute de fondurile de finantare comunitare si nationale. Forurile sportive incurajeaza de asemenea practicarea acestor sporturi pe terenuri sintetice pe baza unor reglementari privind calitatea terenurilor, ce asigura protectia jucatorilor si asigura desfasurarea unui joc in conditii optime.

Furnizorii de servicii de gazon artificial au o mare responsabilitate in acest sens in cazul in care vor sa devina competitive pe piata sis a aibe credibilitate in fata clientilor. Practic, aceste standard impuse ii ajuta pe producatori in a-si stabili oferta si a garanta pentru calitatea serviciilor oferite.

Investitiile in baze sportive pe baza gazoanelor artificiale sunt de la an la an din ce in ce mai mari. Avantajele comparative cu gazonul natural sunt zdrobitoare, asigurand conditii mai bune de desfasurare a jocului si protejandu-I pe cei implicati. In Romania, piata este in continua crestere si orice investitie in terenuri sportive de acest gen reprezinta un mare beneficiu pentru antreprenori, cluburi sportive, scoli si licee, autoritati publice, etc.

Comentariile sunt inchise.