Despre tarifele practicate de firmele autohtone de curatenie

firma de curatenieInainte de a semna un contract cu o firma de curatenie devine esential ca dumneavoastra sa va puneti la punct cu detaliile legate de planul financiar. Astfel, in primul rand ar trebui sa va interesati asupra modului de tarifare pe care il practica societatea respectiva, acesta fiind unul dual in cele mai multe dintre cazuri.

Pe de-o parte, se individualizeaza categoria acelor firme de curatenie care oferteaza per metru patrat. Avantajul major pe care ni-l ofera aceasta clasa se raporteaza la faptul ca noi ne putem calcula inca de la bun inceput pretul total pentru serviciile solicitate. A doua categorie de tarife sunt acelea percepute pe ora, de catre fiecare operator de curatenie in parte. Aici sansele de a fi dezamagit de serviciile obtinute sunt ceva mai mari, tocmai pentru ca nu aveti cum sa controlati activitatea echipajului respectiv in intervalul orar platit.

O scurta privire de ansamblu asupra grilei de preturi infatiseaza urmatoarele praguri financiare clasice, dupa cum urmeaza:

Curatenia zilnica sau, mai bine spus „mentenanta” locuintei ori a cladirii de birouri: Preturile percepute per metru patrat pot ajunge la o suma maxima de 6, 7 lei, pe piata de profil existand echipaje care isi pun la dispozitie serviciile pentru doar 3, 5 RON/metru patrat. Desi majoritatea persoanelor ar putea fi tentate sa acorde o atentie suplimentara si preturilor sub cotatiile amintite, sfatul nostru este acela sa va feriti de respectivele firme de curatenie pentru ca ele promoveaza cu nonsalanta tarife evazioniste.

Majoritatea preturilor practicate de mai toate firmele de curatenie autohtone cresc cu un procentaj situat intre 10 – 40% in momentul in care primesc solicitari pentru intretinerea spatiilor industriale. Conform grilelor de preturi, tarifele ridicate se aplica industriilor de consum, precum cea alimentara, farmaceutica sau petroliera.

Interesant este si pretul perceput de firmele de curatenie care ofera potentialilor clienti posibilitatea de a opta pentru serviciul „curatenie post constructor”. Tarifele cresc in functie de dificultatea proiectului, insa cel mai adesea sumele solicitate per metru patrat se situeaza in intervalul 4, respectiv 9 RON/metru patrat. Cauza acestei majorari iminente? Pe de-o parte, curatenia post constructor este una mult mai solicitanta avand in vedere murdaria excesiva, petele pretentioase de vopsea si reziduurile materiale lasate de muncitori, iar pe de alta parte vorbim despre cu totul alte produse de curatenie, unele mult mai invazive si costisitoare.

Nu in ultimul rand, dumneavoastra ar trebui sa cunoasteti preturile solicitate pentru serviciile de curatenie generala, ele fiind de aproximativ 3 – 7 lei per metru patrat.

Comentariile sunt inchise.