Despre perioada facultatii

Am ajuns si la facultate…în primul an am picat. Am „dat” la Hidrotehnica, 12 pe loc…am picat, cu brio. Urmatorul an am „dat” la Politehnica, după ce am reusit să o exasperez pe mama, afirmând că „dau” la Metalurgie Extractivă, apoi la Material Rulant…în final am dat (si am intrat) la Energetică…unde am învăţat matematică si fizică din greu in mai greu…ultimul an am crezut ca nu il voi mai termina, atat de lung mi s-a parut….Amintiri din faculate? O multime, si mai bune si mai rele…în principal am învăţat să învăţ…si asta mi-a fost de un real ajutor în continuare, în special după ce am terminat facultatea…Eram anul 2 de facultate in decembrie 1989…as fi putut renunta la Politehnica si sa ma duc acolo unde am vrut de prima data: drept, dar mi-a părut rău de timpul meu si banii părintilor daţi pe meditaţii de matematica si fizica, aşa că am rămas. Am rămas să fac ceva ce nu îmi plăcea si să învăţ o „meserie” pe care nu aş fi profesat-o niciodată, nici cu plăcere, nici fără. Nu, nu am participat „activ” la Revolutie, dar am prieteni care si-au pierdut prietenii sau mai grav, iubitii.

Lucru care i-a marcat profund. Nu, nu voi vorbi aici despre Revolutie, nici despre ei, cei plecati dintre noi, atunci. Se intamplă, astăzi, lucruri mult prea urâte pentru a le pângări memoria, acelor tineri care au murit, în plină tinerete, cu imaginea celor care astăzi, pe mormintele lor caţăraţi, se înjură, se scuipă sau îşi fac averi cu care sfidează… bunul simt.Să revenim la mine….în anii 90….A fost o perioada frumoasa, de multe multe sperante pentru o viata…”altfel”…M-am dus singura si m-am inscris in FSN, din convingere. Si acum imi este prieten cel care, după ce am plătit taxa de inscriere de 50 lei (cred!) pentru studenti, a venit si m-a luat la organizatia de tineret: George Popescu…Mi-am petrecut, practic, toată tineretea in acest partid, având prieteni, cunostiinte, mai mult sau mai putin durabile…vacantele de vara mi le petreceam tot aici, fiind studenta integralista aveam timpul necesar sa il petrec „pentru partid”.Sunt multi oameni care mi-au influentat viata, unii direct altii indirect, poate (Dumnezeu sa il ierte) Vasile Vacaru atunci cand am dansat hore, de Craciun in holul sediului FSDN, din strada Filioara, sau George care mă lua cu el peste tot, la toate Congresele si Conferintele… ale noastre ale PNTCDului, PNLului, etc etc, Serban N., Gigi A.

A urmat căsătoria, apariţia pe lume a Cătălinei, fetiţa noaastră – ani frumosi, de libertate în doi, de asociatii neguvernamentale, de plecări în străinătate, de participari la congrese, conferinte etc etc etc. Acum i-am cunoscut pe majoritatea celor care îmi sunt şi astăzi prieteni adevarati…Am participat la seminarii, la congrese, de partid sau ONG, de creat noi structuri asociative gen MiniParlament, CNTR, ATPE, fundatii, jocuri si concursuri….si multe altele de care am uitat… Intre timp, conştiinţa mea, dorinţa de a face ceva ce doream cu atâta ardoare să fac, a ieşit din nou la suprafata – în iunie m-am prezentat la examenul de admitere la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane…unde am si intrat de altfel…si pe care am terminat-o, 5 ani mai tarziu (evident, curs F.F.) Nu pot sa spun cu ce plăcere si uşurinţa am învăţat această a doua facultate, dorinţa de a păstra cursurile chiar si după ce sustineam examenul, lucru de mare mirare la mine, având încă proaspătă în memorie experienţa Politehnicii… Mulţi mi-au spus că este inutil, că nu are nici un rost, ca am familie, facultate si „ce imi mai trebuie incă o facultate”….Am mers înainte, mi-am dat examenele la timp, am luat note mari…din nou, se glumea pe seama mea, ca parca „invat pentru bursa”…mi-a placut, am inteles ce invatam, si mai ales speram că imi va fi folositor în viaţă, nu ca profesie, ci pentru mine, ca si cunoştiinte dobândite, ca experienţă….

Am lucrat in multe locuri si cu multi oameni destepti si inteligenti, de la care am invatat mult. E adevarat, am căpătat si niste obiceiuri „extravagante” să zic aşa, de a face ce vreau, când vreau si mai ales ce vreau si ce imi face plăcere să fac. Am organizat întâlniri la nivel inalt, cu organizaţiile de copii, de tineri sau pensionari, am participat la conferinte ca invitat „special”, am avut „primiri” de delegatii, am participat la intalniri in care se luau decizii importante…

Comentariile sunt inchise.