Despre originile Craciunului…

Nu mai putin de trei secole au trebuit sa treaca intre debutul evanghelizarii desfasurate de catre apostoli si prima sarbatorire a Craciunului pe data de 25 Decembrie. Se spune ca Vestul a inceput sa foloseasca aceasta data pentru sarbatori Nasterea Domnului incepand cu secolul al IV-lea in timp ce in partea de Est a durat mai mult adoptarea acestei date, de-abia in secolul V.

Mai marii bisericii din acea perioada, si anume primele doua secole de religie crestina, s-au opus cu vehementa sarbatoririi Nasterii lui Iisus, deoarece acestia considerau ca este potrivit pentru un martir sa ii fie celebrata ziua mortii, si nu ziua de nastere.

Despre pomul de Craciun circula multe zvonuri privind originile. Majoritatea lumii spune ca traditia impodobirii bradului a pornit de la popoarele germanice si a prins atat de bine, incat toate Europa a adoptat-o rapid, cat si restul lumii dupa sfarsitul Primului Razboi Mondial, asa ca felicitari intemeietorilor acestei traditii.

Un lucru deosebit ce se intampla cu ocazia Craciunului, sunt fara doar si poate colindele. In special copiii se strang in grupuri si merg din casa in casa pentru a incanta inima adultilor, si pentru a strange si ceva bani, dulciuri, etc.

O alte traditie mai noua, pentru cei ce dispun de Internet, este trimiterea de felicitari de Craciun persoanelor dragi. Acestea sunt deseori insotite de mesaje sau urari dintre cele mai frumoase, compuse de expeditor sau gasite in largile colectii disponibile pe Internet.

Comentariile sunt inchise.