Designer interior versus designer decorativ

La ce se refera termenul “design interior”?

Termenul „design interior” poate fi definit ca o profesie ce ofera idei si solutii creative unei incaperi. Aceste solutii sunt functionale si au scop imbunatarirea confortului si esteticii, fiind influentate in mare parte de culturile tipice anumitor regiuni ale lumii sau anumitor tendinte din istorie.

Comparand-o cu definitia pentru designer decorativ, vom observa diferente: Designerul decorativ este o persoana a carei profesie tine de planuirea decoratiuniii si arnajarea mobilierului unei incaperi sau de felul in care peretii incaperii sunt vopsiti si ornati.

Conform celor doua definitii este usor de inteles ca designul interior difera de designul decorativ, designerului de interior atribuinduse mult mai multe repsonsabilitati si capabilitati. Multe persoane nu vad diferenta dintre un designer interior si un designer decorativ, incluzandu-i pe amandoi in aceeasi categorie, de asemenea sunt alte persoane care intr-un designer interior vad un arhitect, dar si alte persoane care il vad ca fiind un zugrav. Nici o mirare pentru aceasta confuzie.

In mare parte din cazuri, cel ce se proclama designer interior are diploma si cunostinte despre arhitectura si design, iar iar cel ce se proclama designer decorativ ar putea avea diploma in design decorativ, dar atributiile fiecaruia sunt diferite. Un designer decorativ arnajeaza elementele dintr-o camera intr-o buna maniera, pe cand designerul de interior creeaza elementele, creaza forme si chiar modifica structura incaperii.

Un alt atribut al celui ce se ocupa de design interior este ca si proiecteaza interiorul unei case inainte ca aceasta sa fie construita, un designer interior poate fi si un designer de exterior, un arhitect.

In zilele noastre, in industria designului interior si exterior trebuie sa tii foarte mult cont si de mediu si de ecologie, nu mai este totul doar pentru a realiza ceva frumos, ci pentru a realiza ceva iesit din comun, in armonie cu natura, ceva eficient.

Comentariile sunt inchise.