De unde știi că ai destul fier?

healthy

Fierul este un nutrient important care ne dă energie ajutând la transportul oxigenului către celulele din corpul nostru. Fierul este deosebit de important în anii adolescenței, deoarece femeile tinere cresc și trec prin pubertate, ceea ce poate crește cererea de energie. Cele mai multe fete pierd o cantitate mică de fier în timpul perioadei menstruale; cu toate acestea, pierderea de fier poate fi mai mare dacă perioada este grea și duce la anemie de deficit de fier. Recomandarea pentru femei este de 15 mg de fier pe zi, în timp ce pentru bărbați este de 11 mg pe zi. Este greu pentru o persoană să afle dacă are deficit de fier, dacă fierul dvs. este scăzut, poate avea simptome cum ar fi: oboseală neobișnuită, iritabilitate crescută, slăbiciune, dureri de cap, mâini și picioare reci, apetit scăzut și / sau amețeli. Aceste simptome pot fi legate de alte probleme medicale, astfel încât este important să vă vedeți medicul înainte de a lua orice tratament.

Dacă se dovedește că simptomele dvs. sunt legate de deficitul de fier (fier scăzut), puteți ajuta la corectarea problemei consumând alimente bogate în fier. De exemplu: începeți ziua cu un mic dejun echilibrat. Cerealele și pâinea conțin fier. Acest lucru înseamnă că fierul este adăugat la aceste produse în timpul procesului de fabricație pentru a ajuta oamenii să-și satisfacă nevoile nutriționale. O porție de cereale fortificate pentru micul dejun va furniza 18 mg de fier, satisfăcând nevoile zilnice. Dacă nu vă plac cerealele sau doriți să vă schimbați rutina pentru micul dejun, încercați să adăugați ceva care este bogat în fier pentru prânz sau cină, cum ar fi supa de linte sau o salată de spanac.

Nu mulți oameni știu că unele alimente alterează capacitatea corpului de a absorbi fierul. De exemplu: laptele poate împiedica organismul să absoarbă fierul pe care îl obțineți din alimente bogate în fier, astfel încât laptele de soia este o alternativă excelentă. Ceaiul și cafeaua conțin compuși numiți tanini care pot, de asemenea, împiedica corpul să absoarbă fierul. Dacă aveți deficit de fier, ar trebui să discutați cu furnizorul sau dieteticianul dvs. cu privire la limitarea aportului acestor băuturi. Cu toate acestea, pentru a crește cantitatea de fier absorbită de corpul dumneavoastră, adăugați vitamina C la alimentația dvs. consumând suc de portocale sau consumând o bucată de fructe în același timp în care mâncați alimente bogate în fier. Gustările bogate în fier includ nuci și fructe uscate. Pentru masa de prânz încercați să adăugați legume verzi la masă, cum ar fi spanacul, broccoli sau kale. O jumatate de cana de spanac fiert va da 3 mg de fier. Carnea slabă, ouăle și fasolea sunt de asemenea surse de fier mari pe care le puteți lua la prânz sau la cină.

Prin creșterea cantității de alimente bogate în fier pe care le consumați, puteți crește nivelul de fier din corp. Dacă sunteți diagnosticat cu deficiență de fier, medicul dumneavoastră vă poate sugera să luați un supliment de fier în plus față de consumul de alimente bogate în fier.

Comentariile sunt inchise.