De ce sa nu alegi un fotograf de nunta ieftin?!

Daca sunteti proaspat logoditi si v-ati apucat deja sa studiati piata in cautarea unui fotograf de nunta, atunci probabil ca ati gasit deja o multime de sfaturi pe internet despre cum trebuie sa-l alegeti pe cel potrivit voua. Putini insa va spun cat costa, sau cat ar trebui sa coste acest serviciu si in ce masura pretul practicat poate fi un semnal de alarma. Asa ca, astazi ne-am hotarat sa abordam acest aspect spunand lucrurilor pe nume fara ocolisuri.

Stiti zicala: atunci cand ceva e prea ieftin ca sa fie adevarat…asa este! E valabila si in fotografia de nunta. De ce? Pai hai sa vedem ce ii trebuie unui fotograf de nunta pentru a putea ajunge la nivelul la care poate oferi rezultate bune si foarte bune. Noi spunem ca sunt 5 ingrediente esentiale: talent, pasiune, experienta, echipament, pregatire. Daca primele trei sunt independente de resurse financiare, pentru pregatirea proprie ( care trebuie sa fie permanenta) si pentru echipament, investitia necesara este una substantiala.

Nu e un secret pentru nimeni ca preturile aparatelor foto si a obiectivelor profesionale sunt ridicate si lor li se mai adauga si accesoriile care sunt deasemenea piperate.Ce nu este stiut insa este faptul ca un fotograf profesionist de nunta detine intotdeauna echipament de back-up, evitand astfel orice surpriza neplacuta in cazul in care ceva nu merge bine.

Pregatirea continua ( tehnica si artistica) prespune participarea la cursuri, seminarii si workshop-uri ale marilor nume din fotografia de nunta, iar acestea presupun de cele mai multe ori sume cu 3 zero-uri in coada.

Ok..bine, bine, dar cat costa de fapt un fotograf bun? Pai..sfatul nostru: feriti-va de orice oferta (sau superoferta) care presupune o investitie mai mica de 800 EUR intrucat de cele mai multe ori in spatele lor se ascund persoane neprofesioniste, care nu au investitit suficient (sau poate deloc) in aspectele mentionate mai sus. Pentru ca daca veti apela la un fotograf ieftin, veti obtine fotografii ieftine. Si nu va doriti asta de la nunta voastra!

Comentariile sunt inchise.