De ce nu avem sanse egale?

Povestea personajului (un tanar care pana la 25 de ani a ajuns milionar pentru ca invata permanent si a facut cu pasiune ceea ce-i placea) este impresionanta, dar ce ma surprinde si ma intristeaza uneori este ca astfel de exemple ce ar trebui sa ii inspire pe oameni, ii sperie pe multi, care cred ca ei nu vor reusi niciodata, ca nu au noroc, sansa etc.

Si nu inteleg cum de nu vad ca toti cei precum acesti tineri de succes  (si sunt cu miile) au inceput exact din acel punct in care ne aflam cei mai multi (de la zero).

Daca ei au reusit, noi de ce nu am reusi? Daca avem pasiune, entuziasm, dorinta de invatare si reusita, perseverenta si punem suflet in tot ce facem si, mai ales, actionam, nu asteptam, chiar nu vad de ce nu ar putea reusi oricine.

Adevarul este ca se poate, dar pentru asta trebuie sa ACTIONEZI, lucru pe care majoritatea oamenilor il evita, preferand sa se complaca in lamentari (ba sistemul e defect, ba taxele sunt mari, ba concurenta e acerba, ba ideea nu e buna, ba nu am bani, ba nu am timp, ba nu pot, ba nu ba nu ba nu…).

Pe mine astfel de povesti m-au inspirat intotdeauna si mi-au dat credinta, curajul si taria sa perseverez, sa imi urmez visurile si sa reusesc (tin minte si acum zambetele ingaduitoare ale prietenilor cand intr-o seara la un bar am pus pe masa cateva pagini si am spus ca acestea sunt primele 2 capitole din cartea pe care am sa o scriu si am sa o public – iar azi vei gasi cartea in toate marile librarii si lanturi de librarii, offline si online, din tara. Acesti prieteni nu zambeau ingaduitori pentru ca nu credeau in potentialul meu, ci pentru ca nu aveau viziune.)

Deci, pana la urma, de ce nu avem toti sanse egale?

Pai avem!!! Doar ca nu profitam toti. Doar cei care au viziune si isi urmeaza visurile cu perseverenta, doar cei care nu se lasa deturnati din calea spre telul lor de maruntisuri precum sistemul politic / economic / social corupt si defectuos, doar cei care inlocuiesc pe `Nu pot!` cu `Cum as putea?`, doar cei care sunt hotarati sa munceasca din greu si sa faca sacrificii la momentele cand se impune, doar acesti oameni vizionari si curajosi vor reusi, desi atat ei, cat si ceilalti, au avut exact aceleasi sanse.

Unii aleg sa actioneze, altii sa astepte. Parafarzandu-l pe Kiyosaki, este atat de simpla formula succesului: ridica-ti fundul de pe canapea si FA CEVA, daca vrei sa reusesti!

Comentariile sunt inchise.