De ce este necesar sa montam un covor pentru trafic intens pe scari?

Alegerea covorului pentru scari poate fi un pic mai dificila decat alegerea covorului pentru alte zone ale casei. Acest lucru se datoreaza faptului ca, pe langa faptul ca proprietarul trebuie sa se decida asupra stilului si culorii, covorul trebuie sa aiba o durabilitate si o grosime adecvata pentru a fi instalat pe scari. Desigur, trebuie sa arate bine chiar daca se infasoara pe marginea scarii si prin spatiile de la balustrade, in cazul in care acestea exista.

Covoarele ofera siguranta pe scari

Covorul pentru scari

Chiar daca preferati suprafete dure, cum ar fi lemnul clasic sau suprafetele laminate, montajul unui covor de trafic intens pe scari inca este o idee buna in anul 2017. A avea un covor pe scari este infinit mai sigur decat sa aveti scarile acoperite de o suprafata tare. De ce? Suprafetele dure sunt alunecoase si pot duce cu usurinta la cadere. In cazul in care se produce o cadere, covorul ofera un punct de aterizare mult mai moale decat lemnul de esenta tare sau cel laminat, ceea ce ar putea contribui la reducerea probabilitatii de ranire, in special a grupurilor vulnerabile precum copiii sau batranii.

Scarile reprezinta o zona cu trafic intens din orice casa, mai ales ca sunt adesea folosite pentru a face legatura dintre parter si etaj. Impactul traficului este mai mare pe scari decat pe suprafete plane, datorita fortei aditionale de gravitatie care se exercita atunci cand coborati scarile. Aceasta inseamna ca ar trebui sa utilizati covore pentru scari de cea mai inalta calitate din gama celor pe care vi le puteti permite. In timp ce un covor dintr-un material calitativ precum pvc-ul va implica un un cost suplimentar, acesta o sa va ajute sa economisiti cu siguranta pe termen lung, deoarece covorul va trebui inlocuit mai rar.

Scarile reprezinta zona cea mai predispusa la trafic din orice casa. Prin urmare, este esential ca acel covor din pvc ales pentru a le acoperi sa fie suficient de durabil pentru a se ridica la standardele impuse de traficul intens. Atunci cand alegeti un covor pentru scari, de obicei, doriti sa mizati pe cea mai mare durabilitate pe care o puteti permite, in stilul pe care il preferati.

Multi oameni cred ca un covor din pvc mai gros este mai durabil. Nu este intotdeauna cazul; de fapt, unele dintre covoarele cele mai durabile au profilele mai subtiri, iar unele dintre cele mai groase covoare sunt pline de aer. Grosimea este un factor important in alegerea adecvata a covorului pentru scari. Un covor prea gros poate reprezenta un pericol pentru siguranta, deoarece poate duce la alunecari si caderi, ceea ce nimeni nu vrea sa se intample pe scari. In plus, instalatorilor de covoare nu le place sa lucreze cu covoare groase pe scari. Dupa cum va puteti imagina, este mai dificil sa infasurati un covor gros pe picioarele balustradelor.

Comentariile sunt inchise.