De ce este important ca în viață să oferi exact atât de mult cât primești

Permiteți-mi să vă pun câteva întrebări: aveți o persoană sau un grup de persoane în viața voastră pe care le țineți aproape pentru pozitivitate și sprijin? Există oameni pe care îi cunoașteți și pe care fără îndoială că vă puteți baza pentru un cuvânt încurajator și câteva clipe de ascultare, indiferent de ce va fi – fie prin telefon, fie în persoană sau în alt mod? Acum, permiteți-mi să vă adresez o altă întrebare:

Întotdeauna oferiți același sprijin celorlalți în schimb?

Există atât de mulți oameni care oferă iubire și se așteaptă să primească cuvinte și acțiuni de bunătate de la alții atunci când au nevoie, dar rareori oferă același lucru înapoi. Cineva le menționează necazurile și gândurile lor sunt: ​​”nu este problema mea” sau „treceți peste ea”. Unii ignoră chiar ceea ce persoana a împărtășit cu ei și se lansează imediat într-o grămadă de probleme proprii, așteptând empatia celeilalte persoane. Posibilitatea de a ajuta pe altul este ratată, deoarece persoana era prea ocupată concentrându-se să se ajute singuri.

Gândiți-vă pentru o clipă: toți am avut un moment când am operat în acest mod în timpul unei conversații cu cineva care ar fi putut să folosească cu adevărat o energie pozitivă de la noi, fără să o recunoască până după încheierea conversației. Reflectați asupra tuturor interacțiunilor dvs. de luna trecută:

De câte ori ați oferit o îmbrățișare cuiva pe care ați putea vedea vizibil, că a fost tulburat?

De câte ori ați spus cuvintele „Te iubesc” cuiva din afara cercului tău obișnuit?

Cât de des a vorbit cineva cu tine despre problemele pe care le-ai avut și în cele din urmă să te distrugă?

Când cineva ți-a împărtășit o idee sau un scop cu tine, numai ca tu să-l respingi și să-l lași baltă?

Dacă doriți ca darurile iubirii, credinței, păcii și speranței să vină la voi, trebuie să fiți capabili și dispuși să îi dați altora mult mai mult decât veți primi pentru voi înșivă. Dacă singurele lucruri pe care le oferiți în atmosferă sunt sarcasmul, negativitatea, o ureche surdă și un ochi orb, atunci nu vă puteți aștepta la ceva mai mult ca să fiți reciproc când aveți un timp de nevoie. Semințele pe care le plantați între familia voastră, prieteni, cunoștințe, parteneri, copii, colegi – și chiar străini determină recolta emoțională care va fi primită înapoi. Cu alte cuvinte, amintiți-vă că veți culege ceea ce semănați.

Pe măsură ce intri în această lună nouă, asigurați-vă că vă angajați să dați mai multă energie pozitivă altora decât primiți de la ei. Atunci când o vei face, vei vedea că ți se va întoarce de zece ori înapoi.

Comentariile sunt inchise.