CuVintHelE sHy R0sTul l0r

Totul a inceput atunci cand messengerul a devnit parte din viata noastra… Cuvantul nu a mai ramas cuvant, ci a inceput sa fie deformat si pocit, pana cand ajungi sa te holbezi la un status al cuiva si sa stai 2-3 minute pana sa-ti dai seama ce scrie ( exemplu: “Athunki knd kineva va puThea scr p soaRe q o buqaTa de gheatza, athunki voi incheta shi yo s t May ubesk” ).

Wtf?! Ai uitat cum sa scrii romaneste? Ti se pare mai cool daca scrii cu “k”? Nici macar nu e vorba ca astia care scriu asa vor sa prescurteze, ca degeaba pun “k” in loc de “ca”, daca mai adauga “sh” in loc de “s”.

Ii inteleg pe cei care scriu pt. (pentru), ex. (exemplu), prop. (propozitie), compl. (complement), etc. Dar de ce dracului sa inlocuiesti “i” cu “y” sau sa pui litere mari in mijlocul unor cuvinte? Uite un site care v-ar ajuta pe voi, cretinii care scrieti asa: aici. Cel mai revoltator mi se pare cand scriu ceva in limba engleza si le pocesc la fel ca in limba romana (exemplu: “Hy”). Felicitari! Acum lumea nu te crede idiot numai pentru ca pocesti limba materna, ci si pentru ca esti varza cu limba engleza.

Partea proasta e ca invata sa scrie asa si la scoala, la examene sau teste. De nenumarate ori auzim ca a picat nu stiu ce examen pentru ca era plin de prescurtari. Si pana la urma este in joc viitorul lor, daca daca le place atat de mult sa scrie cu viteza luminii pe messenger si sa nu-si mai piarda timpul scriind cuvintele corect si normal, treaba lor. Nu mai spun de faptul ca scriu legat toate cuvintele, pentru ca le e lene sa puna o cratima nenorocita (nu ca daca ar pune-o, ar pune-o in locul corect, dar totusi…).

Comentariile sunt inchise.