Curiozitati referitoare la unul dintre cele mai in voga sporturi – inotul

cursuri de inotRezolva problemele cu articulatiile

Exceptand inotul, variantele care va raman la indemana sunt gimnastica ori stretching-ul, doua optiuni recomandate persoanelor care detin probleme majore cu articulatiile. La polul opus, exista si sporturi care implica miscari ce va sunt intru totul interzise, asa cum ar fi fotbalul, tenisul ori antrenamentele de baschet.

Diminueaza riscul de aparitie al cancerului

Putine persoane se asteptau la acest avantaj din partea inotului, insa beneficiile pe care le atrage dupa sine practicarea acestui sport in ariile descoperite sunt cunoscute printre specialistii oncologi. La polul opus, nu este recomandat sa mizati intotdeauna pe incintele acoperite atunci cand practicati inotul, cercetarile unui centru de epidemiologie din Barcelona afirmand faptul ca o concentratie sporita de clor poate afecta organismul uman, modificand structura materialului genetic.

Prelungeste tineretea

Desi suna utopic, inotul poseda acest avantaj. Asadar, daca optati pentru cursuri inot aveti toate sansele sa eliminati stresul, oboseala si sentimentul de anxietate din rutina dumneavoastra, devenind o fire mult mai energica si proactiva. Exceptand faptul ca ajuta la tonifierea organismului, inotul este util si pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii, asa cum sunt astmul sau bronsita. Uluitor este faptul ca aceia dintre dumneavoastra care practica inotul regulat ori intr-un regim de performanta nu sunt in aceeasi masura expusi riscurilor de imbolnavire, aici raportandu-ne in mare parte la afectiunile grave. De asemenea, rata de deces a inotatorilor infatiseaza unul dintre cele mai mici procentaje inregistrate de cercetatori.

Ideal pentru fiecare categorie de varsta

Din acest punct de vedere, cei mai avantajati sunt oamenii cu o varsta mijlocie, ale caror posibilitati sportive scad o data cu inaintarea in varsta. Iar daca miscarile bruste, antrenamentele solicitante si efortul prelungit nu mai sunt la fel de bine gestionate de organism, atunci sporturile neutre precum inotul si gimnastica par a fi raspunsurile castigatoare pentru continuarea unui stil de viata sanatos.

Sprijina dezvoltarea pacientilor care sufera de autism

„Montana State University – Norhern” reprezinta centrul in care s-au efectuat studiile asupra beneficiilor pe care inotul le ofera pacientilor ce sufera de autism. In cele mai multe cazuri, afectiunea este ameliorata, iar pacientul incepe sa relationeze mult mai eficient cu cei din jur, incepe sa devina mult mai conectat la lucrurile din preajma sa si sa isi mentina tonusul la un nivel favorabil. De asemenea, riscul de aparitie a problemelor de natura cardiaca sau a obezitatii este mult scazut de practicarea zilnica a inotului.

Comentariile sunt inchise.