Cum sunt alte tari?

Hotelul, super frumos si elegant, avea un singur defect (din punctul nostru de vedere, feminin sa spunem): era la cativa kilometrii buni in afara orasului! Deci, reprizele de shopping erau reduse la maxim, spre bucuria sotilor nostri(ramasi acasa) dar si a barbatilor din delegatie, care scapau astfel de o obositoare indatorire cavalereasca de a ne insoti in pelegrinarile noastre prin toate, pardon, cum am putut sa spun asa ceva. magazinele intalnite

A fost soare, a fost cald, a fost foarte frumos. Am facut si o scurta plimbare cu ferryboat-ul pe insula Samothrachi, unde, de curand, au fost puse in circuitul turistic ruinele unui vechi templu elen. Dar ce spun eu un templu, pentru ca acolo au fost identificate pana acum, vreo trei temple, care se succed, pe aceleasi spatii, unele peste altele uneori, la interval de 300-500 si 1000 de ani. Este o munca titanica, cea de identificare a fiecarei pietre, de numerotare a ei, de fotografiere individuala, de datare a vechimii si de pozitionare a ei in spatiul posibil.

Ce este de admirat este energia (desigur, finantata si de UE prin diverse programe de sprijinire a turismului si de salvare a patrimoniului cultural comun, la urma urmei) pe care o depun grecii de a-si amenaja si arata toate comorile istorice, culturale, arhitecturale, de a le pune in evidenta, frumos, fara ostentatie si fara a scoate evident, bani, cat mai repede de pe urma lor. Desigur ca se plateste vizitarea. Pretul pentru vizitarea acestui site arheologic erste de 5 euro, nu mare lucru. Problema este ca pretul ferryboat-ului pana acolo este 50 de euro – dus-intors – pentru un drum de 2 ore si 10 minute. Una peste alta, personal cred ca a meritat efortul.

Comentariile sunt inchise.