Cum să lupți cu căderea emoțională

Ați fost vreodată într-un loc în care viața v-a oferit atâtea urcușuri și coborâșuri, atâtea răsuciri și întoarceri încât nu mai puteți spune dacă veniți sau plecați? Au fost atâtea timp în care ați avut de rezolvat atât de multe lucruri, încât ați simțit că ați ajuns la sfârșitul dvs.? În jurul oamenilor, continui să zâmbești, rămâi cordial, dar în realitate ești pe punctul de a avea o defalcare emoțională adevărată? Este un loc foarte greu pentru a exista. Știu acest lucru pentru că am fost acolo de atât de multe ori- unde viața părea ca și cum mă controlează în locul opus de ceea ce aveam nevoie. M-am simțit ca pentru fiecare 1 situație sau criză pe care am rezolvat-o, erau 4 noi care veneau la mine, în același timp trebuind să-mi mențin rolurile de soție, mamă, fiică, soră, prietenă etc., într-o manieră pozitivă și optimistă. Cel mai dificil lucru din lume este să porți un zâmbet pe dinafară, în timp ce te prăbușești pe dinăuntru. Vrei să strigi cu voce tare, să urli în lume despre multe lucruri prin care treci, dar nu poți … în adâncul tău știi că trebuie să ții totul împreună.

Ce faci când ai ajuns la acest punct foarte critic în viața ta? Ce poți face? Cum se face mai exact că reușești să lupți cu această cădere emoțională?

Distrugerea emoțională

Mă bucur că ai întrebat.
În primul rând, trebuie să vă amintiți că provocările sunt o parte a vieții pentru toată lumea. Știu că poate părea, dar nu ești singur în ceea ce te simți. Fiecare persoană de pe acest pământ – de la cei mai săraci dintre cei săraci până la super-bogați, de la femeia de serviciu până la CEO se confruntă cu un fel de proces sau necaz în viața lor chiar în momentul în care vă aflați. Ei, ca și tine, fac tot posibilul să-l țină ascuns de restul lumii. Întotdeauna ține cont de asta, deoarece îți poate fi de un anumit confort în momentele în care simți că ești singur.

În al doilea rând, pe lângă faptul că zâmbești și încerci să rămâi optimist, încearcă, de asemenea, să îndrepți atenția către alte lucruri. Implicați-vă în activități care vă vor ajuta să vă detașați mintea de tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Du-te să vezi un film. Urmăriți câteva videoclipuri pe YouTube. Citiți cel mai recent număr al revistei preferate. Vă puteți face un abonament  la sală. Ascultați un audiobook sau muzică pozitivă (dacă aveți nevoie de anumite opțiuni de muzică bună, consultați fila mea Luni de muzică). Amintiți-vă, de asemenea, că nimic nu bate mai bine compania de modă veche a familiei și prietenilor sau puteți trece la casa unei rude preferate, adună un prieten sau doi pentru o întâlnire rapidă. Uneori, doar a vedea o față prietenoasă este tot ce este necesar pentru a te ajuta să te simți mai bine.

Viața nu este niciodată complet navigabilă pentru nimeni și întotdeauna vor exista momente care sunt mai dificile decât altele – atât de mult încât te va conduce cu adevărat la disperare. Cu toate acestea, dacă lucrați pentru a vă menține echilibrul și a vă concentra pe ceea ce urmează, atunci veți face acest lucru prin momentele grele. Rețineți întotdeauna: mai devreme sau mai târziu, toate furtunile trebuie (și vor) să se încheie.

Comentariile sunt inchise.