Cum ne incepem ziua cu metrorexul

Dimineata, metrou Stefan Cel Mare : in rutina mea fulgeratoare de la metrou, cand fiecare miscare conteaza in lupta de a ajunge la timp la birou, trecand de toate obstacolele umane Metrorex, usturoi, tzuica de-aseara, naftalina din dulap, m-am izbit de un incident si din nou mi s-a facut greatza de Romania : introduc cartela (abonamentul) in aparat, ma opreste un piuit, vad ” REFUZAT” pe aparat.. introduc in alt aparat, la fel. Ma duc la ghiseu, unde o functionara cu permanent scurt in cap, de culoarea baltilor noroioase dimineata, mosmondea ceva acolo.

„- Nu va suparati, nu -mi accepta aparatul cartela” Se uita si maraie pe sub mustatza : „-Ati indoit-o, cum sa mearga ?” Ma uit clipind des la cartela care era plana ca privirea ei . „-Pai si io ce fac acum ?” „-Treceti pe-acolo ” – mi-a mai marait odata, facand un gest mai mult ghicit de mine cu gatul ei scurt si gros, spre turnichetii de iesire din metrou. Ma duc sovaind spre ei, asteptandu-ma sa se deschida o usita, ceva. Nimic. Ma intorc la dansa : „-Pe unde doamna ?” „-IMPINGETI DE BARA, DOAMNA” – de data asta cu o voce stridenta, vadit enervata.. Ma duc sovaind si mai tare, imping de bara, si culmea : vine urmatoarea bara peste picioarele mele. Simtind sangele venind in valuri in creierii mei enervati deja, ma intorc la ghereta : „-Imi cer scuze, nu am experienta la sarit bara de la metrou !!” Si acum am avut parte de faza cea mai delicioasa : „-Luati-va cartela atunci..” – pe un ton care spunea de fapt ” du-te dracu de-aici, nu-s platita sa te ajut pe tine, si mai sunt si la menopauza.

Injurand cu voce tare metrorexul , functionarii de rahat pe care-i avem , Romania si exodul taranilor la oras, mi-am luat o cartela si mi-am urmat furioasa traseul pana la Victoriei, unde dupa ce-am iesit (am obtinut scor maxim la intrecerea de coate pe scarile rulante), am incercat din nou cartela: aceeasi poveste. Ghici ce-am facut ? Ma duc la o alta functionara cu permanent scurt dar mai lasat, proaspat vopsita bruneta de data asta,si-o iau de la capat : „-Nu va suparati, nu functioneaza cartela” „-Da.. intrati pe dincolo, impingeti de bara” „-Nu vreau sa intru, vreau sa rezolv problema” „-Pai mai aveti numai 3 zile de abonament.. puteti sa intrati pe-acolo pana cand expira”

Incredibil, nu ?

Comentariile sunt inchise.