Contractele de tip DDD – ce trebuie sa stii despre ele

Contractele DDD sunt intocmite conform legislatiei in vigoare de catre prestatori autorizati in vederea lucrarii eficiente a serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare contra cost. Acestea pot fi incheiate in forma autentica atat cu persoane juridice cat si fizice, incluzand urmatoarele elemente esentiale care pot fi detaliate, negociate si modificate: partile, obiectul, durata, pretul si modalitatea de plata, garantii, obligatii, raspundere, cazuri de forta majora, notificari intre parti cat si clauze specifice.

Elementele comerciale pot fi in aceste conditii reglementate, urmarite si notate in functie de evotutia raportului intre parti.

Actele necesare incheierii contractului de prestari servicii DDD constau in copii ale entitatii beneficiarului, date de contact, domeniul de activitate si suprafata care urmeaza a fi acoperita.Semnatarii sunt doar persoane cu drept de semnatura, abilitate a urmari si valida realizarea celor agreate, cu raspundere directa fata de cele realizate complet sau deficitar.

Legislatia curenta prevede asigurarea garantiei lucrarilor realizate prin norme si proceduri specifice de deratizare, dezinfectie si dezinsectie. Caracterul regulat al contractelor DDD se impune cu precadere in domeniul alimentar. De la caz la caz, aceste servicii pot fi realizate la cerere de cate ori este nevoie si repetate la un interval stabilit de comun acord.

Garantia serviciilor prestate este asigurata atat pe baza istoricului companiei noastre, mai exact prin rata medie de refacere a lucrarilor realizate pana in prezent cat si a asigurarii calitatii serviciului  intr-un interval minim prestabilit.Interventiile se realizeaza in general o data la 3 luni pentru dezinsectie si dezinfectie si la 6 luni pentru deratizare iar in domeniul alimentar acestea au un interval mai redus de 1 luna si respectiv 3 luni.

Echipamentele utilizate dupa incheierea contractelor DDD trebuie sa respecte cerintele legale si sa acopere atestatele obligatorii pentru eliminarea eficienta cat si prevenirea reaparitiei daunatorilor. Respectarea standardelor de igiena poate preveni in cele mai multe cazuri reaparitia daunatorilor si mentine siguranta mediului de lucru sau de trai dupa caz. Indiferent de mediul implicat acesta trebuie sa fie unul sanatos.Toata lumea doreste sa traiasca intr-un mediu sanatos si foarte important fara daunatori.

Neincheierea acestui tip de contract DDD poate atrage amenzi ale autoritatii publice prin nerespectarea cadrului de asigurare a igienei si sigurantei alimentare. Acestea sunt cu atat mai ridicate cu cat domeniul de activitate este mai expus riscului de afectare a populatiei. Sanctiunile sunt modice pentru persoane fizice si variaza in functie de hotararile consiliilor locale ale localitatilor insa aceste pot creste susbtantial depinzand de persoane si afacere.

La finalul fiecarei operatiuni specifice este de dorit a se intocmi un proces verbal detaliat in care vor fi specificate serviciile prestate ca anexa doveditoare a contractului derulat intre parti. Astfel pot fi urmarite cu usurinta perioadele de acoperire si garantie.

Beneficiile realizarii acestor servicii sunt multiple atragand asigurarea unei activitati profesionale din punct de vedere a igienei si organizare, pana la conservarea unui mediu sanatos si conferind incredere consumatorilor pe termen lung.

Comentariile sunt inchise.