Cine zicea ca traim o criza prefacuta?

Nu stiu daca mai sunt oameni care cred ca aceasta criza prin care trece intreaga lume e una inchipuita.Probabil mai sunt oameni care nu vor sau nu pot sa vada realitatea. O fi din cauza cetii care li s-a pus pe ochi in anii in care am devenit o tara frustrata, neincrezatoare, mereu cu teama ca se profita de pe spatele ei? Nu stiu. Cert e ca aceasta criza exista, iar noi toti suntem avatarii ei, vrand-nevrand.

Ni se inoculeaza ca trebuie sa ne axam consumul pe produse romanesti! De ce? In anii ce-au trecut, guvernatii nostri au spanzurat agricultura in bat, tot ce intra in magazine fiind produse de import. Ca deh, nu renteaza sa le cultivam noi. Mai bine le importam, ca sa castigam cate ceva din miseliile pe care le facem. Cam la asta se rezuma gandirea si planurile guvernantilor nostri, ale caror principii nationale si-au luat zborul peste gardul ipocriziei.

Acum? Acum suntem indemnati sa folosim produse romanesti, ca sa aratam ca ne pasa si sa iesim din criza. Hai, no. Ziceti zau cu limba scoasa! Vreti sa faceti din Dacia-Renault masina de baza a romanasilor? Pai intai faceti-o sa arate ca o masina, nu ca un ladoi, si apoi mai vorbim.

Iata unde sunt masinile pe care ni le aduceati, tot voi, din import. Vedeti ce se intampla daca sustineti productia interna? Marii producatori au dat ortul popii si n-au unde sa-si mai puna bijuteriile. Le aduna in parcari imanse, in aeroporturi, in porturi, pe piste de raliuri etc. Luati de priviti.

Comentariile sunt inchise.