Chitzy, azi…

Chitzy a fost “implicat” intr-o lupta pisiceasca si a fost muscat …de codita! A facut o mica infectie, dar care il impiedica sa isi ridice coada – miorlaia asa de rau, singur, cand isi misca codita! nu putea sa sara, decat cu greutate, nu putea sa isi faca nici nevoile, nu avea chef de mancare…

L-am dus la doctor, unde i s-a pus diagnosticul de osteodita (?) si i-a facut injectie! Ne-a chemat si a doua zi, pentru o alta injectie si ne-a dat, pentru acasa, pentru urmatoarele 3 zile, doua tipuri de pastile, unul – antiinflamator si unul analgezic! pe care sa i le dam jumatate dimineata, jumatate seara!

Va puteti imagina ce “distractie” avem noi, de 2 zile, mai ales dimineata, sa ii bagam pe gat medicamentele, si Chitzy, sta cuminte, pare ce le-a inghitit si apoi…pac, le scuipa! reluam procedura: unul il tine in brate si il apuca de cap, altul il trage de barba si ii deschide boticul la 25-30 de grade, fix cat sa poata sa ii arunce, cu elan, jumatatea de pastila pana in gat! apoi ii inchidem boticul si il masam pe gat pentru a inghiti pastila!

Seara, Cata se descurca mult mai bine si reuseste sa ii introduca pastilele foarte repede si eficient: nu le scuipa inapoi!

E, maine, Chitzy va pleca inapoi, acasa, la Breaza!

Dar noi am vrea sa il aducem inapoi duminica – e un pisic cuminte, foarte fricos fata de straini, tresare la zgomote necunoscute…in noi are incredere totala, practic ii putem face orice (cu conditia sa nu il doara, normal!)

Doctorul ne-a recomandat sa il castram, daca e asa fricos si o “incaseaza” mereu…evident, unii membri ai familiei (din spirit de “casta”!) se opun vehement acestui procedeu…”bietul pisic? nu e prea tanar? sa il lasam sa se bucure si el de viata…”

 

Credeti ca ii va fi mai bine “acolo” (are curte, aer curat – poate prea mult aer curat si rece!, alte pisicute, mancare mai “proasta”, dar si program liber de orice control, maidane cat vrea domnia sa, golaneala, ce mai!) decat aici (caldura, mancare buna, rasfat, mangaiat, pupat, dormit pe perne, pe masa, unde vrea el, dar…etajul 9, apartament de bloc, nici un fel de “comunitate” pisiceasca, liniste – prea multa liniste, program ordonat…) ???

Noi (adica, eu si Cata) ne-am gandit sa spunem familiei (care se opune “aducerii” lui Chitz la Bucuresti) ca are nevoie de tratament in continuare si pentru a fi mai “credibile” sa ii dam …mentosan, dat drept medicament antiinflamator!

Comentariile sunt inchise.