Ceva culoare in Casa Alba

Unii dintre noi se simt ca-n dimineata de Craciun. Si nu pentru ca am fi nerabdatori sa vina vacanta, ci pentru ca azi dimineata am primit un cadou neasteptat. Neasteptat pentru ca multi incetasera sa mai spere ca cea mai puternica natiune din lume isi va improspata mintile din Casa Alba.

Sunt coplesita de…  multumire pentru ca stiu ce impact are o tara ca America asupra intregii planete, pentru ca urmaresc de ani de zile cum prostia unor lideri a reusit sa strice imaginea unei tari si sa faulteze proiecte importante pentru omenire. Sunt coplesita pentru ca a castigat un om care nu are ca prioritate razboiul, care stie ca incalzirea globala e o problema esentiala pentru cel mai mare poluator al lumii, care e asteptat si de restul omenirii… Sunt coplesita pentru ca intr-o lume inca manata de intoleranta si nedreptate, s-a votat pentru toleranta.

Pentru multi americani, unii crescuti intr-o tara care acu’ cateva decenii inca era segregata rasial, descendenti din generatii intregi de sclavi, dar si pentru cei care nu au inteles bucata asta de istorie americana, victoria unui politician de culoare este o batalie castigata intr-o lupta care tine de secole.

De mult nu au mai plans americanii la alegerea unui nou presedinte. Dar lacrimile celor care l-au ascultat pe Obama azi, la Chicago, vorbesc de la sine. Nu-s pentru Obama, nu-s pentru un partid politic, sunt pentru toti cei care au luptat si n-au mai apucat sa se bucure de victorie, pentru cei care inca mai au ceva speranta, pentru cei care isi dau seama ce-ar fi insemnat un presedinte pro-razboi, o vicepresedinta pro-arme (si care mai si foreaza in rezervatii)… pentru cei care stiu ca e nevoie de lideri cu IQ (semnificativ), hotarati si in putere, pentru ca uneori alegerea cea buna e atat de evidenta.

Stim ca sunt vremuri grele, ca omenirea e in… crize. Stim ca nu poti sa repari in 4 ani prostiile facute in 8 ani de Bush-ism. Stim ca sunt multe de dovedit si multe de confirmat. Dar macar azi oamenii isi permit sa planga de fericire pana si in alte tari din lumea asta.

Deci…

„Craciun” fericit! 🙂

 

Comentariile sunt inchise.