Cele mai vechi picturi rupestre din Europa Centrala

Stiam eu ca aici, pe meleagurile lui Gelu şi Menumorut, s-a pus coada la prună si sâmburele în cireaşă. Acilea la noi curg ape limpezi, cresc pădurile cele mai înalte, s-au ridicat munţii cei mai faini, avem câmpiile cele mai mănoase şi oamenii cei mai primitivi. Pardon, primitori, ospăcioşi.

Acum s-au descoperit în Munţii noştri Apuseni şi cele mai vechi picturi rupestre din Europa Centrală. Cu asta chiar trebuie să ne mândrim şi în 25-30 de ani să tragem un traseu turistic până la Peşterea Coliboaia (Munţii Bihor) de să-i stea neamţului ceasul când împinge family car-ul spre respectiva atracţie.

“Este o premiera pentru Europa Centrala. Este prima data cand forme de arta atat de vechi sunt descoperite si confirmate” – declaratia comuna a  Federatiei Romane de Speologie si Jean Clottes, un expert francez care lucreaza pentru UNESCO.

Ne bucurăm că ne dă Dumnezeu pita şi slănina turistică. Problema noastră e că o să aşteptăm destul de mult până să ne-o şi mestece şi să ne-o dea de-a dura pe gâtlej. N-am dreptate?

Comentariile sunt inchise.