Cele mai intalnite provocari in curatarea cu echipamente profesioniste

Majoritatea firmelor care ofera servicii de inchiriere a echipamentelor profesionale de curatenie reprezinta alegerea pentru anumite locatii industriale, iar asta se datoreaza amenajarii tehnice a spatiului respectiv.

Tocmai din aceasta cauza, foarte multi dintre cei care apeleaza la inchiriere echipamente de curatenie se vad nevoiti sa infrunte adevarate provocari in anumite situatii. Alegerea aparatelor corespunzatoare se face nu doar in functie de propriile criterii, dar si in functie de sugestia profesionistilor. Prin urmare, am ales sa vedem care sunt cele mai intalnite situatii in curatarea unui astfel de spatiu, despre care am amintit deja, fie ca vorbim despre nave sau sali ale unor fabrici.

Prin urmare, cum cureti praful de pe anumite cabluri sau masinarii industriale? Sau cum reusesti sa obtii rezultate perfecte in curatarea zonelor cu electricitate? Iata trei dintre cele mai intalnite probleme, ce necesita echipamente pentru curatenie si solutii speciale:

1. Indepartarea petelor de ulei si a grasimilor

echipament profesionalIn aproape orice fabrica sau industrie, utilizarea uleiului sau a produselor pe baza de grasimi asigura functionarea motoarelor sau anumitor parti ale masinilor de fabricatie. Daca este vorba despre zonele exterioare patate, cum ar fi pereti sau podea, se poate folosi o masina pentru spalat, insa exista un anume criteriu ce va asigura rezultate optime.

Este esentiala folosirea unei solutii de curatare pe baza de detergenti in combinatie cu apa. Agentii activi din solutie schimba PH-ul si permit distrugerea urmelor de grasime sau de ulei. Nu inseamna ca petele dispar, insa devin mai usor de inlaturat. O alegere foarte eficienta o reprezinta clorul si amoniacul, ba mai mult, daca incalzesti solutia, rezultatul va fi mult mai bun.

Pentru suprafetele solide si plane precum peretii sau podeaua, dupa aplicarea acestei compozitii, se poate curata cu un echipament profesionist, ce permite inlaturarea acestor urme.

2. Curatarea partilor electrice

Una dintre cele mai dificile parti vine atunci cand este necesara curatarea firelor si a cablurilor electrice. In functie de grija cu care efectuezi acest procedeu, eviti defectarea sistemului electric sau chiar propria expunere la pericole si la riscuri.

Pe langa echipamentul pentru curatenie, este indicat sa folosesti o solutie care nu se aprinde. Ai putea spune ca probabil nu este chiar atat de necesar sa cureti aceste zone, insa atunci cand se produce vreo deterioare, ar trebui ca reparatiile sa fie efectuate pe o zona fara reziduri. Asadar, alege substante compatibile cu suprafata pe care o cureti.

3. Eliminarea rezidurilor de pe suprafetele din plastic

Materialele din plastic prezinta tot atatea probleme si riscuri ca oricare alta suprafata, insa pot sa raspunda mai bine la anumite solutii, mai ales cand vine vorba despre indepartarea unor reziduri.

Solutiile obisnuite pot deteriora aparatele si pot produce chiar si crapaturi in suprafata materialului. Pentru a evita aceste probleme, este indicat sa folosesti produse de curatare special create pentru acest tip de suprafete.

Prin urmare, atunci cand inchiriezi echipamente de curatare profesionala asigura-te ca folosesti si solutiile potrivite, pentru ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

Comentariile sunt inchise.