Cel mai vechi magazin online de bijuterii handmade

Comertul cu bijuteriile handmade in Romania a inceput destul de tarziu in comparatie cu tarile din Europa de Vest, cu toate ca tara noastra are o puternica comunitate de artizani  – cu lucrari recunoscute pentru originalitate si calitate in intreaga lume.

La inceput, pe internet, bijuteriile se comercializau in general pe blogurile personale ale artistilor handmade iar comenzile se lansau fie prin email sau chiar si prin comentarii pe blog la articolele cu produsele expuse. Cu toate acestea, contrar obiceiului de cumparare a bijuteriilor pe bloguri in 2008 a aparut primul magazin online real pentru bijuterii handmade, realizat de catre Joli Bijou. La inceput nu erau foarte multe produse si in general diversitate de produse era doar in categoriile de cercei handmade sau in cea de bratari. Ulterior au mai aparut coliere, inele sau decoratiuni si obiecte tematice – cum ar fi martisoarele.

Usor, usor, artistii handmade au constientizat necesitatea vanzarii intr-un cadru mai organizat a creatiilor si au aparut tot mai multe magazine online de bijuterii handmade, ceea ce a reprezentat un foarte mare avant pentru comertul cu aceste accesorii. De asemenea in acest moment exista si cateva platforme dedicate vanzarii creatiilor la comun, insa acestea din pacate nu sunt foarte cunoscute pentru ca clientii nu prea intra pe acele site-uri.

In acelasi timp magazinul online Joli Bijou si-a extins oferta de produse destinate doamnelor si domnisoarelor cu tot mai multe categorii, iar ultimele lansate in 2012 sunt printre cele mai populare si anume accesoriile pentru par sau bijuteriile din pietre semipretioase.

Pentru 2016 trendul cu siguranta va fi unul ascendent si va fi anul in care tot mai multi artizani se vor muta de la tarabele de la diferite targuri spre comertul online. Cu toate acestea recomandam clientilor sa cumpere din locuri unde stiu ca produsele sunt realizate asa cum ar trebui sa fie handmade: de calitate, unic si cu personalitate. In goana dupa profit foarte multi artizani ofera bijuterii la pret foarte mic dar acest lucru se vede din calitatea materialelor pe care le folosesc si dupa faptul ca majoritatea modelelor sunt copiate.

Joli Bijou ofera cu sigurante accesorii de calitate si originale, dovada fiind sutele de clienti din 2008 si pana acum, ceea ce au transformat Joli Bijou dintr-o joaca intr-un brand recunoscut intre artistii handmade.

Comentariile sunt inchise.