Cel mai bun prilej de a vizita Europa

City break-urile au devenit in ultimii ani cele mai populare dintre toate tipurile de calatorii. In doar cateva zile te poti bucura de minunatiile marilor orase Europene. Malmo, Linz, Hamburg, Bonn, Praga, Amsterdam, Milano, Viena, Oslo, Stokholm sunt doar cateva dintre marile orase ce pot fi confortabil vizitate in acest mod. Cel mai important detaliu care transforma un city break intr-o vacanta convenabila este pretul la biletele pentru avion.

Cum planifici singur un city break?

Pentru inceput, poti alege bilete pentru avion, direct de pe site-urile companiilor aeriene. Insa in acest mod trebuie sa ai suficient timp sa poti cerceta indeaproape ofertele disponibile. Apoi trebuie sa gasesti optiunile de cazare disponibile pentru locatia pe care ai ales-o, metodele de transfer de la aeroport catre hotel si invers.

Daca alegi sa iti planifici singur city break-ul tine seama de cateva aspecte pentru a te bucura din plin de scurta vacanta:

1. Planifica din timp mini-vacanta si cumpara bilete ieftine pentru calatoria cu avionul, in acest fel vei economisi o suma frumusica.

2. Calatoreste in timpul saptamanii, toata lumea este la serviciu si astfel vei putea vizita obiectivele turistice cu usurinta, intr-o atmosferea lejera.

3. Evita perioadele de vacante! Toate orasele europene sunt sufocate in timpul vacantelor.

4. Planifica-ti city break-ul primavara sau toamna, in acest fel te poti bucura de preturi excelente la bilete de avion si cazare si vei avea parte de vreme placuta.

5. Alege orase mici. Evita marile capitale cand optezi pentru un city break. Este imposibil sa vizitezi foarte multe lucruri in doua – trei zile, iar aglomeratia si oboseala acumulata iti pot lasa o impresie nu tocmai placuta.

6. Verifica pretul cazarii in orasul pe care alegi sa il vizitezi inainte de a cumpara biletele de avion. S-ar putea sa ai surpriza ca pretul cazarii sa fie exorbitant, si in final vacanta sa fie foarte scumpa.

7. Verifica distanta dintre orasul pe care alegi sa il vizitezi si aeroport, dar si costul transferului. In tarile nordice, (Suedia, Norvegia) distantele sunt foarte mari, de peste 150 km, iar costul transferului nu este deloc neglijabil. Deci poti sa achizitionezi bilete ieftine de avion si sa platesti un pret prea mare pe transfer.

Alege ofertele de city break ale agentiilor, simplu, sigur si usor

Un alt mod de a achizitiona un pachet city-break complet este contactand un operator autorizat. O astfel de agentie are numeroase oferte si preturi promotionale pentru mini-vacante si bilete avion. Daca nu ai in minte o destinatie anume, mergi pe ofertele operatorilor de turism care sigur te pot indruma catre cea mai buna destinatie. Iti pot oferi consiliere cu privire la obiectivele turistice disponibile, in functie de sezon. Pachetele agentiilor pot fi uneori mult mai rentabile fata de ofertele pe care le poti gasi individual.

Comentariile sunt inchise.