Ce vraji ar face candidatii la Primaria Alba Iuliei si la CJ Alba

Long time, no see. Cam asa s-ar traduce atitudinea mea fata de 98% din candidatii la Primaria Alba Iuliei si la Consiliul Judetean Alba.

Eu sunt un om care absentez de o vreme din tensiunea stirilor locale. Absentez cu un scop: acela de a ma detasa cat pot de mult de realitatile care ies la suprafata din presa si de a ma apropia de realitatile din lumea imediata. Si asta pentru a scana cu ochiul liber, neinfluentat de media, sansele celor care duc campanie asidua zilele acestea.

Si “scanarile” mele au un rezultat: el se numeste neprofesionalism. 90% din mesajele electorale ale pretendentilor la mana doamnei Primarii sunt pentru elevii claselor a IV-a A si B de la Scoala Generala din Ciumbruzel. Cantitatea de energie verbala transmisa (chiar, oare cati au luat in calcul acest vector cand au primit de la echipa de campanie sloganele?) se masoara in herti cu minus. E aproape absenta si are efect spirtos: se evapora instantaneu.

Dar cred ca intru in lucruri mult prea complicate pentru candidatul de rand, asa ca ma opresc pentru a face un schetch (da, nu asa se scrie, so?). Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va cam ce ar putea face candidatii dar ar avea minime sau maxime puteri ale Samanthei: ce-ar schimba ei, sa zicem, fix in noaptea asta. Lets see:

– Mircea Hava – ar termina Cetatea Alba Carolina dintr-o miscare, ar planta panouri turistice electronice direct de la Nadlac si Artand, poate si de la Baicoi sau Giurgiu, in 3D, care sa invite turistul la un tur virtual prin Cetate, facandu-i pofta de-un real trip. Mai mult, ar pune in Times Square din NY un panou de 20 pe 20 cu poarta a III-a a Cetatii si ar proiecta pe Big Ben filmuletul cu schimbarea garzii.

– Calin Potor – ar transforma toate conferintele de presa in fapte, ar avea nevoie de mult timp, dar asta ar fi a doua vraja. Ar face Ampoiul navigabil, ar ridica zeci de ANL-uri in padurea de la schit, ar baga PDL-ul la tzuhaus, ar darama Cetatea si ar face-o din nou, mai ieftin, ar zice el, si ar curata, cu lopata, iarna, toate strazile blocate de ninsori abundente (ajutat de camarazii din conferintele de presa).

– Candidatul de la PP-DD – ar crea o holograma cu Dan Diaconescu, ar pune-o langa poarta a III-a a Cetatii, langa statuia Doamnei, si s-ar duce la somn, ca lucrurile din acest oras sunt prea mari pentru oameni atat de populisti…

– Candidatul UNPR – ar poza in FHM, ar initia Ordinul Cavalerilor 3.0, ar transforma Alba Iulia intr-o printesa medievala pe care, apoi, ar lua-o de nevasta si ar divorta-o la greu fix in adapostul de campanie de la Casa de Cultura.

– Candidatul cu forta civica – ar dori ca soferul care ii conduce masina de campanie sa nu fi facut gafa de a oripila si a scoate din sarite toate cartierele cu sloganul “Votati forta civica, votati Ioan Medrea primar”. Deci, vraja lui ar fi sa dea timpul inapoi ca sa nu-si mai ucida campania in pas de megafon…

La CJ Alba:

– Ion Dumitrel – ar repara toate drumurile cariate din judet, ar aloca miliarde de lei noi culturii, ar deschide 20 de crese pentru copii si ar aloca o suma mare renovarii centrului orasului, care arata ca in anii 60.

– Teodor Atanasiu – ar converti toate conferintele de presa in miscari de front, ar sterge din mintea albaiulienilor absenta din viata publica, ar cumpara toate ziarele locale si le-ar umple de reclame cu figura sa si ar recupera toti anii in care altcineva s-a ostenit pentru judet.

P.S.: Daca nu luati lucrurile aste de funny, sunteti prea stresati ca sa votati inteligent.

P.S. 2: Daca nu votati, sunteti un fel de candidati care, oricum ati lua-o, nu faceti nimic pentru orasul asta.

Comentariile sunt inchise.