Ce si cat conteaza in politica…

Eram studenta in anul 2 atunci cand, in 1990 se iveau primele semne ale pluripartidismului in tara noastra. Nimeni nu stia ce inseamna acest lucru, nimeni nu avea rabdare sa asculte parerea celuilalt, sa accepte ca nu este singurul detinator al adevarului. Treptat, unii au invatat acest lucru. Altii, nu. Dovada este ca si acum, dupa atatia ani, cei care incase cred detinatorii adevarului absolut si ai dreptatii ceresti, arunca venin in stanga si dreapta, continuand aceleasi acuzatii de acum 20 de ani. Intr-un fel ii inteleg, mai ales datorita motivatiilor finnaciare: s-au primit bani frumosi pentru editarea unor “studii de specialitate” asupra comunismului, a “continuitatii” acestuia sub forme noi, s-au finantat burse de studii in strainatate pentru “luptatorii anticomunisti” de dupa ’89, pentru cei care se opuneau “regimului FSNist”…N-am inteles de ce ziarele numesc “regimul de la..Taipei” dau un exemplu, la intamplare, si nu exista si exprimarea corespunzatoare de “regimul de la Washington”..? dovezi despre minoritatea in care se afla dl Bush junior exista in chiar ziarele americane, despre mitingurile de protest impotriva razboaielor incepute de familia Bush, la fel, doar bunavointa sa le citesti mai trebuie…

Ca sa revenim la “oile” noastre, citeam astazi despre “amazoanele” din politica romaneasca …Nu stiu cum va simtiti voi citind cuvantul “amazoana” dar mie personal acest cuvant nu imi da o imagine foarte placuta…Amazoane? in politica? se motiveaza ca femeile trebuie sa fie “bataioase”…ca sa fie acceptate/trecute/numite/pe listele de candidati la alegerile electorale, oricare ar fi ele, alegerile, din acest an! Sa intelegem ca acestea sunt criteriile si pentru candidatii-barbati? sau sunt niste “elemente extra” special pentru femei? pentru ca in acest caz avem de-a face cu o discriminare…sau cu prostie. Avem nevoie de femei-luptator sau de femei inteligente? Nu ca s-ar exclude reciproc, dar accentul este pus pe “amazoane”, deci pe forta …de lupta? dar pregatirea profesionala?

O retea de amazoane? Deja lucrurile incep sa se complice…Sange proaspat? Suntem vampiri? S-au lucrurile care nu sunt niciodata ce par a fi la prima vedere, arata ca viitoarele candidate vor fi din nou, ca de obicei, ultimele venite, “aprovizionarea cu cadre tinere” a partidului facandu-se dintre rudele celor cu functii de conducere? Exista poate sotii, copile, nepoate doritoare sa “intre in politica” si asa se netezeste terenul pentru ca tinerele mladite ale partidului sa creasca la umbra falnica a stejarilor tati/soti/unchi etc etc….

Comentariile sunt inchise.