Ce e Google-Android?

Android nu este practic un telefon, este o platforma de telefonie mobila, realizata de Google, care va fi lansata in apropierea Craciunului, in Marea Britanie deocamdata, pe telefonul G1 de la HTC.

Unii spun ca Android este pentru telefoane ce-a fost platforma Linux pentru calculatoare. Asta insemnand ca participantii au in permanenta acces la miezul platformei, de-acolo fiecare dezvoltand pe drumul propriu. In 2007, Google anunta infiintarea Open Handset Alliance, in care peste 30 de firme aveau sa lucreze pentru un telefon mai bun, mai sigur, mai prietenos. Printre ele: Motorola, HTC, Intel sau Qualcomm.

Multi au prezentat prototipuri de Android Phone inca din primavara. Acum insa, se anunta o alianta in forta: HTC a fost ales de Google pentru a construi majoritatea telefoanelor Android. Primul dintre ele, G1, va avea atat touch-screen cat si tastatura qwerty, 3G, camera cu 3 megapixeli si multe aplicatii Google.

HTC este un caz special. Producator taiwanez de telefoane ani la rand pentru Compaq, Palm sau alti producatori de gadget-uri, HTC si-a scos pe piata propriul brand abia anul trecut. Si nu i-a mers rau: anul trecut a vandut doua milioane de telefoane HTC Touch, iar anul asta, in doar trei luni, a raportat vanzari de un milion de bucati pentru nou-lansatul HTC Diamond.

Iesind cu un mult asteptat telefon si asociindu-se cu un brand-gigant ca Google, HTC are sansa sa isi faca brandul mult mai cunoscut si sa muste o felie mult mai mare din piata smartphone-urilor. O piata mica, de 12-13% din telefonia mobila totala, dar valoroasa.

Comentariile sunt inchise.