Ce aș fi vrut să știu despre facultate

Să fii boboc poate fi atât incitant, cât și descurajant. În ciuda a ceea ce am văzut în filme, nu am avut vreo idee clară cu ceea urma să mă confrunt. Imediat după ce am început mai ca lumea facultatea, am început să mă simt copleșit de toate informațiile noi. Privind înapoi, iată cinci lucruri pe care aș vrea să le fi cunoscut înainte de a începe facultatea:

Primul semestru este greu

Când am ajuns la facultate, totul a fost interesant și amuzant până când au început cursurile, atunci stresul a început să înlocuiască entuziasmul. Toți cei din jur păreau că aveau un timp minunat, în timp ce eu mă străduiam să-mi găsesc locul într-un mediu complet nou. În timpul vacanței de iarnă, am vorbit cu prietenii mei și am constatat că toată lumea se simțea la fel (chiar și cei care păreau să se distreze foarte mult). Când începeți etapă nouă, mai ales dacă sunteți departe de familia și prietenii dvs., stresul și confuzia sunt așteptate și absolut normale, cel puțin pentru o perioadă de timp.

Este ok să te răzgândești

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, spun asta pentru că-mi doream foarte mult să ajung medic, am intrat la facultate, dar mi-am dat seama că această vocație nu este pentru mine, de aceea m-am reprofilat. Retrospectiv, nu regret absolut deloc această alegere, acum fac ceea ce-mi place.

Este de asemenea bine să cereți ajutor

Veți auzi acest lucru de la fiecare student, administrator și profesor mai în vârstă când începeți facultatea. Ascultați-l! S-ar putea să vă fie rușine că nu înțelegeți ceva, dar singura modalitate de a reuși este să cereți ajutorul. Indiferent dacă este vorba de o preocupare academică sau socială, s-ar putea să vă surprindeți cât de mulți oameni sunt dispuși să vă ajute.

Nu ratați evenimentele

Nu lăsați opiniile altor persoane să vă împiedice să profitați de toate evenimentele la care puteți participa. Vă veți împrieteni cu foarte mulți studenți și, de ce nu, și cu profesori. Este un lucru foarte benefic si practic pentru viitorul dvs.

Somnul și distracția au și ele rolul lor

S-ar putea să credeți că toată lumea din jurul vostru rămâne în bibliotecă până la ora 4 dimineața, și chiar dacă este așa, trebuie să știți că este foarte important să vă odihniți. De altfel, este foarte important să vă distrați în această perioadă, o dată aveți 20 de ani. Dar, totuși, nu neglijați cursurile și seminarele. Orice se poate face dacă sunteți responsabil.

Facultatea, inițial, poate fi descurajantă, dar experiența este la fel de înfricoșătoare și nouă pentru dvs. cum este și pentru celălalt boboc. Nu lăsați teama să vă oprească să profitați de toate noile oportunități pe care facultatea le are de oferit. Luați-vă timp pentru dvs., cereți ajutor atunci când aveți nevoie și amintiți-vă că nu sunteți singura persoană care se adaptează la viața de student. Cel mai important, pe măsură ce vă obișnuiți în noul mediu și vă împrieteniți, lucrurile se vor îmbunătăți.

Comentariile sunt inchise.