Ce ar trebui sa stiti despre portile automatizate batante?

Automatizarea portilor unei curti reprezinta un plus pentru dumneavoastra in ceea ce priveste comfortul. Aceste porti automatizate au devenit in ultimii ani o necesitate pentru multi oameni, deoarece nu numai ca sporesc nivelul de siguranta a caselor dar si fac mai facila intrarea si iesirea din curte. Durata de folosire a acestui sistem este destul de mare astfel ca investitia este una de lunga durata. La noi in tara exista destule firme ce ofera servicii de automatizari porti batante astfel ca oferta este variata si pentru toate tipurile de buzunare.

Mentionam faptul ca portile batante sunt acele tipuri de porti a caror deschidere si inchidere se realizeaza printr-o miscare de rotatie ce are loc in jurul unei axe verticale, fixarea fiind situata pe lateralele portilor. Rezistenta mare la efractie oferita de catre aceste porti este un beneficiu foarte important, iar sistemul de deschidere / inchidere este unul silentios.

Referitor la aceste automatizari porti batante, discutam despre acele porti care functioneaza pe baza unui sistem mecanic considerat de multi experti in domeniu ca fiind mult mai eficient in comparatie cu cel hidraulic, un sistem ce il regasim in cazulor portilor batante ce nu sunt automatizate. Un mare avantaj este dat de faptul ca sistemele mecanice nu ingheata in perioada sezonului rece, lucru pe care nu-l putem spune cand discutam despre cel hidraulic. In mod normal, nici lichidul hidraulic in sine nu ar trebui sa inghete dat fiind faptul ca vorbim despre un lichid cu o compozitie speciala care poate rezista la temperaturi ce sunt cu mult sub zero grade Celsius.

La aceste automatizari porti batante, este bine de stiut faptul ca actionarea se va putea face si manual in situatia in care alimentarea cu energie electrica este sistata. In situatia in care poarta este inchisa si curentul electric este oprit, usa nu se va deschide automat astfel ca un eventual hot nu va putea intra la dumneavoastra in curte. Trecand pe sistemul manual, poarta ramane inchisa pana cand veniti dumneavoastra acasa si o deschideti manual folosind cheile.

In cazul in care pana sa ajungeti dumneavoastra acasa revine alimentarea cu energie electrica, usa se va conecta in mod automat la mai sus amintitul sistem automat de inchidere / deschidere, astfel ca riscul de efractie este foarte scazut. Incheiem articolul prin a mentiona faptul ca aceste automatizari porti batante sunt disponibile practic pentru orice fel de poarta batanta, iar unele din sistemele mai complexe dispun de o telecomanda ce ii permite proprietarului actionarea portii de la distanta.

Comentariile sunt inchise.