Cata siguranta iti exprima un tractor de tuns gazon?

Tractorasele de tuns gazonul devin mai populare. Cunosc deja persoane ce au indraznit sa-si cumpere unul si se vad multumite de ceea ce stie sa faca. Inca nu mi se pare cea mai sigura masinarie, in ciuda faptului ca e stabila. Asadar, nu strica sa ai cateva idei despre cum sa fii in siguranta folosind tractorasul de tuns iarba.

Masuri de siguranta cerute de tractoarele sau masinile de tuns gazonul

Manualul de instructiuni furnizat de producatorul tractorului de tuns iarba este prima masura de siguranta pe care o poti lua. Asigura-te ca citesti pas cu pas tot ceea ce ti se indica acolo si astfel poti fi sigur de performanta tractorasului.

Stiu ca pare logic, dar stai departe de lamele tractorasului de tuns iarba. De asemenea, oricat de distractiv ar fi, nu-ti plimba copiii cu tractorasul de tuns gazonul, nici macar cu lamele scoase din functiune. Acesta se va apropia, din curiozitate, tot mai mult de masinarie.

Puteti sa va raniti destul de grav daca utilizat tractorul de tuns iarba pe o panta mult prea inclinata. Panta nu iti va oferi suficienta tractiune pentru a urca si se poate intampla sa pierzi controlul sau chiar sa te rostogolesti.

Revin la subiectul copiilor, deoarece este un subiect dezbatut pe foarte multe site-uri de specialitate, inclusiv aici. Copiii sunt atrasi de astfel de masinarii, de actiunea de tuns iarba la modul general. Nu te gandi niciodata ca un copil va sta exact acolo unde ii spui sau acolo unde l-ai lasat ultima oara. Daca stii ca exista riscul ca acesta sa patrunda cumva in zona unde folosesti tractorasul de tuns gazonul, lasa un adult sa il supravegheze pana cand termini treaba.

Lamele se invart foarte repede si au o putere destul de mare, suficient cat sa poata arunca orice obiect cu care intra in contact. Persoanele ce stau in apropierea tractorului de tuns iarba nu pot fi in deplina siguranta.

Comentariile sunt inchise.