Care sunt factorii ce influenteaza alegerea unui espressor?

Pentru un iubitor de cafea trezitul de dimineata nu este niciodata o activitate care sa-ti ofere satisfactie atata timp cat nu ai langa tine o ceasca de cafea sau, pentru cei mai fanatici dintre noi, un espresso facut asa cum trebuie.

E chiar si o traditie prin anumite zone europene ca dupa masa de pranz sa servesti neaparat o ceasca de cafea sau un espresso, presupunandu-se ca acesta are efecte pozitive asupra digestiei. Dar ar fi cazul sa ne uitam mai cu atentie la derivatele acestei bauturi miraculoase si sa ne dam seama cate arome diferite putem obtine: cappuccino sau macchiato se pot obtine direct din espresso.

Totusi, aceasta bautura delicioasa nu este atat de simpla pe cat pare. E mai mult decat o bautura, e un proces complex de care te poti bucura prin alegerea unui espressor, acel aparat care automatizeaza intreg procesul de preparare si parcurge toate etapele necesare realizarii unui espresso, lasandu-te pe tine sa te bucuri de mirosul placut al boabelor de cafea proaspat macinate.

Sunt mult prea multe espressoare din care sa alegi, de aceea exista site-uri precum Topespressoare.ro unde gasesti o lista sortata cu cele mai bune espressoare de cafea. Acolo gasesti nu doar espressoare, ci si informatii complexe despre cum sa alegi unul. Mai intai de toate zic sa aruncam o privire peste functiile de baza ale aparatelor de facut cafea.

Specificatiile tehnice de baza ale unui espressor

Dimensiunea

Atunci cand ucmperi un espressor de cafea fii foarte atent la dimensiunile salfe, mai ales cand incerci sa iti iei unul care sa aiba loc intre anumite obiecte din bucataria ta sau cat sa incapa intr-un dulap. Daca vrei sa-l asezi sub un dulap suspendat, la fel, fii atent la inaltimea espressorului.

Manual sau electric

Probabil stii deja ca sunt anumite elemente si sisteme care fac posibila prepararea cafelei, dar unele espressoare au tot ceea ce le trebuie pentru a prepara espresso-ul singure, in timp ce altele au nevoie de putina interventie din partea ta.

Se spune ca espressorul manual face cafeaua mai cremoasa si ca procesul de preparare depinde mai mult de cat de repede te misti tu. Pe de alta parte, espressoul automat are nevoie de putin timp intre fiecare cana de cafea facuta.

Design

Nu vorbim despre culori si texturi atractive, de cine stie ce materiale, ci pur si simplu de felul in care componentele exterioare sunt aranjate in asa fel incat sa fie cat mai usor de utilizat, sa poti avea acces usor la rezervorul de apa, la rasnita de cafea, sa poti goli rapid resturile ramase in urma prepararii cafelei si sa ai toate functiile bine organizate pe panoul de control.

Comentariile sunt inchise.