Candidati si candidaturi….

Azi dimineata am vrut sa vizitez un site al unei organizatii …. politice, evident, sa vad si eu cum este anticipata campania electorala, pregatirile candidatilor, programele…etc etc…chestii-terstii…

Nu spui care organizatie, secret!

nu am gasit ce cautam, evident, nu?, dar mi-a venit ideea unei rubrici de critica literara, comunicare politica si PR de campanie electorala intitulata …”ASA NU!”

pentru ca “problema” a aparut in momentul in care am incercat sa citesc……ceva, orice, pe acest site – uh, mi se pare mie, mi-am zis, n-am baut suficienta cafea? e….in limba latina????

Da, ma rog, sigur, e in constructie!!! – Bine aţi venit!   –   Site in constructie.” …cu mai putin de 1 luna inainte de campanie???  nu tu slogan, nu tu prezentari de candidati, de proiecte….

a, ba da….domnul X – candidat la Senat! care se prezinta, ca om, ca istoric, ca educatie stiintifica.

nu, nu pe site-ul organizatiei! asta e este un al doilea site, gasit intamplator….navigand, in zona…

Deci, sa citim….Hai sa vedem ce spune domnia sa desspre el insusi:

…Voi încerca să-i conving că niciun efort de implicare în slujba comunităţii nu poate fi considerat inutil, că trebuie să mai existe persoane (oameni politici sau reprezentanţi din societatea civilă) care să fie dispuşi oricând să sacrifice ceva (timp, resurse materiale, familie, prieteni etc.) fără să se întrebe dacă merită.

În concluzie, calităţile mele care cred eu că mă recomandă pentru un mandat de senator sunt corectitudinea, capacitatea de a munci mult, competenţa profesională, comunicarea, disponibilitatea de a accepta diversitatea şi negocierea.

pe voi v-ar convinge o asemenea motivare a dorintei de a candida? pe mine, recunosc, nu prea – daca as fi nehotarat daca sa ma prezint, macar, la vot, cu atat mai mult daca nu as stii cu cine sa votez!

poate sunt eu mai “fitzoasa” si vreau MAI MULT de la un candidat la functia de senator!

1. NU vreau un candidat care crede ca isi sacrifica familia/timpul/resursele materiale/prietenii

2. …cu atat mai mult, daca isi pune si problema daca aceasta “jertfa” merita!!!!  

3. competenta profesionala nu cred ca este un “criteriu” de a face diferenta – e o conditie de baza a increderii partidului respectiv intr-un om care va fi candidatul acelui partid! (pentru ca, nu e asa, candidatura asta e o ..investitie in viitor, in posibilitatile respectivului de a face in viitor ceva bun – eeee, asta e parerea mea, din pacate am mai “incasat” penalizari pentru afirmatia asta)

4. ma scuzati, nu am inteles bine: disponibilitatea…. “de a accepta diversitatea” ??? a cui diversitate? de pareri? de legi? apoi… sa “accepte”? exista reguli de vot, stabilite, ca in orice domeniu… – care are mai multe voturi de partea sa, a parerii/ideii sale castiga – legea e aprobata asa cum vrea acea majoritate…e logic, nu? ce sa “accepti” aici? adica…ce altceva ai putea face? rascoala ?

Un senator, dupa parerea mea, trebuie sa gandeasca, cu mintea lui – a lui proprie, vedeti de ce spun ca e nevoie de competenta profesionala ca baza a intregului edificiu!– sa judece propunerile legislative care ii vin pentru aprobare de la Guvern, sa propuna el insusi modificari sau completari ale legislatiei existente, sau chiar – Doamne, ce spun eu aici? – legi noi, acolo unde nu exista reglementare….

hai sa il mai las, poate se remediaza, in timp! e la prima “confruntare” de acest gen! (desi nu ar trebui sa fie o scuza – vrem profesionisti, nu?) 

Comentariile sunt inchise.