Cand sistemul medical din Romania dezamageste pe banda rulanta

A, si nu a uitat sa ii reaminteasca ca in urmatoarele 2 saptamani sa nu mai telefoneze, ca intra cu TOTI, in concediu de odihna….

Frica, durerea, insistenta noastra, au facut-o sa mearga la un doctor local, din Campina (intre timp s-a dus la Breaza, crezand ca poate aerul curat, odihna o vor ajuta…) si aici a gasit o doctorita super- imi pare rau ca nu ii cunosc numele – care a folosit toate aparatele pe care le avea la dispozitie pentru a gasi cauza…din pacate nu a reusit, dar i-a dat alte picaturi antibiotice care i-au ajutat, au indepartat ..infectia, cred eu…Aceasta doctorita i-a spus insa ca nu ii place deloc cum arata irisul si a sfatuit-o sa mearga la Bucuresti, unde exista aparate mai sofisticate….

Iar am insistat sa faca ce i s-a recomandat, si a venit, din nou, la Bucuresti – la Spitalul de urgenta – din cate stiu eu, aflat in cadrul sistemului national de sanatate – pentru care a platit o viata asigurarile de sanatate (si pentru care platim si noi cateva milioane de lei bunicele!!!)

Aici, o functionara, cea care da bonuri de ordine, a intrebat-o motivul vizitei (!!!) si cand a aflat ca e operata la o clinica particulara, a inceput sa urle, sa tipe, sa faca un scandal monstru, ca “ce, va operati pe unde apucati si veniti aici sa va indrepte!” si ca nici nu se gandeste sa ii de-a bilet de intrare, sa se duca acolo unde s-a operat! Nici vorba de medic, de vizita, nimic! Nu merita! Urgenta? Functionara hotara urgentele medicale!!!

Evident, ingrijorati, asteptam un rezultat: am sunat-o si am gasit-o infranandu-si lacrimile, pe strada, de rusinea de-a fi fost tratata ca un infractor (si supusa “oroprobiului” multimii – caci stimata functionara facea tot acest circ pentru ceilalti pacienti, sa vada cum ii ocroteste ea de nenorocitii astia care se opereaza in alte parti…)

S-a intors la Breaza, bombanind ca nu o sa se mai i-a dupa noi, sa se faca de ras in halul asta, ca are si ea o varsta, o pregatire etc etc…..a folosit picaturile date de doctorita din Campina, ochiul i s-a calmat, dar din pacate, acum, pe langa “musculitele” initiale are si o senzatie de apa in ochi, de parca jumatate din pupila ar fi scufundata in apa, lacrimari dese si sensibilitate mare la lumina solara….

A, si bomboana pe …: doctorita din Campina a intrebat-o de ce poarta dioptrii de 6 pentru strada, cand are 3? (evident, la ochiul operat i-a scazut la 1…) Mama a ramas fara replica: pentru ca asa i-au stabilit medicii din Bucuresti? Si se mira ca avea ameteli si o stare de oboseala continua si dureri de cap….

Comentariile sunt inchise.