Bucurați-vă de mers la plaja sau piscină într-un mod sigur

Când temperaturile cresc, tu și prietenii tăi s-ar putea să va îndreptați spre o piscină sau o plajă pentru a vă răcori. Iată câteva sfaturi pentru a vă menține în siguranță, astfel încât să puteți absorbi soarele, să înotați și să vă bucurați de activități în aer liber lângă apă.

Nu uitați protecția solară

Utilizați o protecție solară cu un SPF (factor de protecție solară) de cel puțin 30, chiar și în zilele înnorate. Alegeți o protecție solară care protejează împotriva razelor UVA și UVB. Aplicați în orice parte a pielii care ar putea fi expusă la soare, inclusiv la nivelul scalpului. Amintiți-vă să reaplicați protecția solară la fiecare 2 ore, după înot, după ce transpirați sau după ce utilizați prosopul. Limitați expunerea la soare între orele 10:00 și 14:00, când razele UV ale soarelui sunt cele mai puternice.

Amintiți-vă că nu toată lumea știe cum să înoate!

A împinge pe cineva în piscină poate fi extrem de periculos, mai ales dacă nu există salvamari în jur. Chiar și pentru cineva care poate înota, o împingere neașteptată în apă poate duce la o vătămare gravă.
Asigurați-vă că mergeți cu atenție și căutați locurile care nu sunt alunecoase lângă o piscină. Alunecarea și căderea pe puntea piscinei poate provoca vătămări grave.
Când sunteți la plajă, aveți grijă la curenții din apă! Aceștia pot fi destul de puternici pentru a atrage chiar și înotătorii încrezători chiar de la țărm sau din zona lor de confort. Dacă vă aflați prins într-un curent, nu trebuie să vă panicați! În schimb, poți înota în lateral, paralel cu plaja, până când nu vă mai aflați în perimetrul curentului. Apoi, înotați la un unghi departe de curentul din apă și aproape de țărm.
Acordați atenție regulilor de piscină și plajă. Fiți atenți la regulile zonei de înot și urmați instrucțiunile salvamarului. Acestea includ toate avertismentele privind viața marină și alte pericole potențiale. Amintiți-vă că slujba salvamarilor este de a menține oamenii în siguranță!

Comentariile sunt inchise.