Bucla

Sunt subiecte de discutie care-mi plac si subiecte care nu imi plac. Daca nu-mi place tema, nu discut. Daca imi place tema, inseamna ca mi-a placut si pan-atunci. Daca mi-a placut si pan-atunci, inseamna ca m-a preocupat. In general vanez un ceva care-mi place. Daca m-a preocupat inseamna ca am aflat despre el. Daca am aflat inseamna ca ma pricep destul de bine la subiect si ai sanse sa devin foarte agresiv daca il discuti cu mine, mai ales daca avem un fileu de Dry Muscat intre noi. Si daca sunt agresiv, inseamna ca sunt nesigur pe mine si trebuie sa compensez. Inseamna ca, desi stiu multe despre subiect, aproape sigur mai multe decat tine, nu il stapanesc. Dar daca trebuie sa compensez faptul ca nu il stapanesc perfect, inseamna ca tare as vrea s-o fac.

Am discutat, pentru o emisiune, despre o carte. Nu ma pricep la carti. Le citesc, dar nu sunt domeniul meu. O domnisoara rea, critic de arta, se pricepea la carti. Erau domeniul ei. Dar era agresiva. Deci are nesigurantele ei. Cu toate astea, ma privea de sus. Nu mi-a placut, aveam senzatia acuta ca n-as vrea sa fiu ca ea. Dar sunt ca ea, uneori, cand privesc de sus.

Acum cinci ani, vedeam toate filmele care rulau la cinematograf. Mult mai multe decat un om mediu. Puteam sa ma cert oricand de la un film. Puteam sa arunc mii de argumente pentru care Batman-urile lui Tim Burton sunt mai bune decat ale lui Schumacher. Si radeam de filmele de arta. Acum ma cert cu prieteni, incercand sa le explic ca Dosarele X nu e un film, e o gluma. Si lacrimez la filmele de arta.

Nu-mi place de mine cand trebuie sa-ti explic ca trebuie sa fii mai bun.

Comentariile sunt inchise.