Broadband la toata lumea!

Comisia Europeana se pregateste sa revizuiasca obligatiile tarilor membre in ceea ce priveste accesul la internet de mare viteza. Viviane Reding, comisar european pentru telecomunicatii, a anuntat ca pana in 2015, toti cetatenii europeni trebuie sa aiba acces la broadband.

Comisia Europeana are deja o conventie, USO (Universal Service Obligations), care stabileste oferta minima de care poate beneficia un cetatean al continentului. In prezent, USO prevede obligatii referitoare la tiparirea cartilor de telefon, numarul de telefoane publice, accesul persoanelor cu dizabilitati la telefonie, etc.

Obligatiile spun si ca reteaua de telefonie fixa trebuie sa suporte si conexiune de internet. Asta putand sa insemne si internet dial-up.

Insa cresterea broadband-ului in Europa va face ca, la revizuirea USO care are loc din trei in trei ani, Bruxelles-ul sa ceara ca orice cetatean european sa aiba acces la aceste servicii.

In anumite tari, Danemarca, Luxemburg sau Belgia, 100% dintre cetateni pot avea oricand internet de mare viteza in timp ce 60% dintre romani nu pot accesa in regim braodband reteaua virtuala.

Comentariile sunt inchise.