Bonjour! Et enchantée

Te trezesti dimineata si te intrebi ce e nou!? Ar fi ridicol sa mai tii seama de situatia de perpetuum mobile in care esti angrenat, fara sa mai fi intrebat, de altfel.

Asa ca nu-ti ramane decat sa ignori ce ai auzit candva, de la cineva, o persoana obscura, undeva, intr-o institutie minabila, ca toate-s noi si vechi-s toate.

Te dai jos din pat si dai drumul concomitent la radio, filtru de cafea in timp ce te speli pe dinti. Iti aprinzi o tigara si citesti presa in timp ce mouse-ul scartaie pe masa tocita de coatele tale de scolar obosit de s.f.-uri.

Dupa cascatul aferent iti tragi jeansii cotodieni, t-shortul pe care-l gasesti prin preajma, jacheta, rucsacul si incui usa pornind pe urmele enigmaticului nou.

De-l gasesti la primul colt ori la urmatorul incisiv, mergi politicos salutand vantul curtenitor.

Ce-i drept poti fi poetic si sa simti fiece centimetru pe care pasii-ti-l masoara, insa veacul a trecut!

Si iata ca azi e special! Pe strada Ciresilor ( intamplator absenti ) se iveste la pas, ostentativ, cu umbreluta de soare obscenul „nou”.

E amuzant sa fii parinte. Mereu esti asaltat de intrebari dintre cele mai penibile sau bombardat de situatii dintre cele mai incalcite. Si cand vrei sa faci ceva nobil pentru sufletul tau de martir, pardon, de parinte si iesi la plimbare in toiul unei zile insorite de toamna cu odrasla, aceasta mesteca guma!

Guma in procesul de masticatie cuprinde dantura intr-un dans lasciv, cu mangaieri subtile, cautand o posibilitate de evadare din exilul de lapte. Si cand se iveste: un, doi, trei… si hop! un salt catre absolutul asfaltului infierbantat. Cerberul ce poate face? Se smunceste si pleaca in recuperarea sufletului pierdut! Se apleaca si il apuca cu intentia vadita de a-i reda locul de onoare, aflat undeva intre doi molari. Sub efectul narcotic al iritarii se aude un tipat scurt, urmat de indepartarea violenta a ramasitelor mulajului dentar. ” Ce faci?! Las-o jos!!!” Apoi are loc abandonul imediat de la locul faptei.

Iar tu te asezi pe bordura, iti scoti bloc notes-ul si iti amintesti ca pe vremea ta chewing gum-ul era sub forma de bilute colorate si doar Mos Craciun avea acces la ele.

Satisfactia pe care ti-o poti da insa, e ca acasa e pustiu si daca vrei sa fie mai populata atmosfera iti iei un catel. Si ala roade, dar roade papuci, si-i roade acasa!

Comentariile sunt inchise.