Beneficiile reducerii timpului petrecut pe dispozitive precum telefonul sau laptopul

Ați luat în considerare timpul petrecut pe telefon sau în fața unui ecran? Mulți oameni s-au preocupat de timpul petrecut cu dispozitive cum ar fi: computerele, tabletele și telefoanele mobile și este, de asemenea, un subiect de dezbatere între autoritățile din domeniu. Este ușor să vă petreceți timp pe dispozitivele electronice, deoarece tehnologia a făcut atât de ușor să găsiți informații, să discutați online cu prietenii și să cercetați ceva despre care doriți să știți. Cu toate acestea, utilizarea excesivă a ecranului poate limita foarte mult interacțiunile sociale față în față sau probabilitatea de a participa la activități în timp real.

Primul pas pentru reducerea timpului de stat în fața unui ecran este identificarea timpului pe care îl utilizați de fapt stând pe telefon, laptop sau alte dispozitive. De exemplu, există anumite aplicații, cum ar fi Offtime, BreakFree etc., care vă permit să urmăriți timpul petrecut pe telefonul mobil și să vă ajute să îl reduceți prin stabilirea unor limite. De asemenea, puteți dezactiva notificările aplicațiilor de socializare pe care le utilizați, astfel încât să nu fiți tentați să vă uitați de fiecare dată la telefon.

De obicei, notificările sunt roșii; o culoare de declanșare care ne atrage instantaneu atenția, iar cu ajutorul dezactivării notificărilor, atenția nu va mai fi distrasă. De asemenea, puteți lua în considerare ștergerea aplicațiilor de social media pe parcursul săptămânii,  pentru a obține o activitate constantă, fără a fi distras.

O altă strategie pe care o puteți încerca este să țineți telefonul departe pentru a nu ajunge imediat la el, cum ar fi încărcarea în altă cameră, astfel încât să nu fiți tentați să îl verificați. Interzicerea completa a utilizării telefonului mobil sau a altor dispozitive nu este neapărat una realistă; prin urmare, s-ar putea să decideți să micșorați timpul petrecut în fața unui ecran. Acest lucru vă va oferi timp liber să vă întâlniți cu prietenii în persoană, să încercați un nou hobby sau pur și simplu să vă relaxați. Veți putea să recuperați timpul pe care l-ați petrecut în fața unui ecran sau pe telefon și să îl redirecționați către activitățile și prieteniile care vă interesează cu adevărat.

Adulții folosesc telefoanele mobile la fel de mult ca și adolescenții și vor vedea, de asemenea, beneficiile reducerii timpului statului cu privirea într-un ecran. Faceți o regulă „fără telefon” la masa spre exemplu, unde aceasta va ajuta la începerea conversațiilor.

De asemenea, trebuie să încercați să vă păstrați telefonul departe de dormitor, deoarece studiile arată că având un telefon în dormitor poate reduce calitatea somnului și a bunăstării. În cele din urmă, nu veți simți nevoia de a verifica constant telefonul pentru actualizări. În schimb, veți fi mulțumiți știind că ați preluat cu succes controlul timpului de pe ecran.

Comentariile sunt inchise.