Aur olimpic romanesc

Acesta era titlul unei carti scrise de tatal meu despre succesul sportivilor nostri la Olimpiada de la Moscova (1980). Ma bucur tare mult ca dupa 28 de ani romanii urca pe cea mai inalta treapta a podiumului, inca din prima a zi a competitiei. Micuta judoka Alina Dumitru ne-a facut astazi sa fim mandri ca suntem romani. Noi insa ne bucuram dar nu stim cata munca si sudoare se ascunde in spatele celor cateva zeci de secunde care au dus la aceasta victorie. Acesti romani minunati merita tot respectul nostru.

Si sper ca imnul Romaniei va rasuna de multe ori la Beijing. Gimnastii romani s-au calificat  in finala si la echipe dar si la individual. Iar la canotaj, fetele noastre au intrat in finala cu cel mai bun timp. Si la handbal reprezentantele Romaniei au castigat astazi un prim meci. Si este doar prima zi…

Ma deranjeaza teribil declaratiile date de fosti antrenori ai Romaniei. La Bela Karoly ma refer. Care a vorbit in termeni destul de neeleganti despre fetele noastre dar si despre antrenorii actuali. In definitiv, exista generatii si generatii. De ce trebuie sa acceptam tot timpul sa se arunce cu noroi in sportivii nostri? Din cate imi aduc aminte, dupa ce a plecat din tara, gimnastele din Romania i-au dat fiori domnului Karoly si au castigat medalii, dupa medalii. Hai Romania!

Comentariile sunt inchise.