Audieri – ce s-a mai intamplat si ce se va mai intampla

– ziua a inceput …de fapt la ora la care am parasit cladirea Parlamentului: O, OO ! am ajuns acasa la O,30! multa lume umbla noaptea pe strazile capitalei!!!

– la ora 8,30 am ajuns, deja, inapoi! – in 15 minute, din care 3 minute (!) am stat la 1 (un) stop la Piata Unirii – o adevarata placere sa conduci, sambata dimineata in Bucuresti!

– ora 10,00 – incepem sa avem “musafiri” care se plimba pe coridoare, mai dau buna-ziua…inspecteaza “terenul”, destul de timizi – sunt noii deputati!

-ora 11,00 – incepe prima sedinta de alegeri interne – presedinte, vicepresedinti, secretari- oricum, totul este negociat si fixat de ieri! (ati vazut cu toti imaginile in direct, la televizor- ca si noi de altfel!)

-deputatii “nostri” se prezinta, pe rand: cine sunt, de unde vin, ce scoli-masterate-cursuri de specializare au mai facut – din Japonia in Statele Unite, din Botosani la Giurgiu, de la Mehedinti si Caras, trecand prin Bihor si Covasna pana la marea cea mare, adica Tulcea….avem de peste tot! unii mai veseli, altii mai seriosi, unii mai glumeti, altii ….

– se face o prezentare a activitatii, ce a fost, ce va fi, cum va fi – atentie, ochii mari! La un moment dat, se spune “telefonul este…” – toata lumea isi scoate pixurile si hartiutele/agendele si se pregatesc sa isi noteze constiincios, ca la scoala. “iar faxul este…” – se noteaza cu grija, cu atentie! “Numele sefei de cabinet…” nimeni nu ridica capul, notand in continuare….(chiar nu a fost nimeni curios sa citeasca, ianinte de a veni aici,  pe site-ul Camerei, unde se duce? Pe site este si telefonul si faxul si obiectul de activitate…tot! dar e destul de dificil, nu?)

– sa nu fiu rea – e numai inceputul, pana se “obisnuiesc” cu locurile, cu obiceiurile, cu …legislatia, cu cititul… propunerilor sau initiativelor legislative  – apropos: sunt acelasi lucru sau sunt…diferite? voi ce credeti?

-ne vine “programarea” audierilor: ora 14,00ora 17,30 si ora 18,30…!!!!Secretariatul General iar a facut-o lata! Deputatii se hotarasc sa isi ia soarta in propriile maini: se dau telefoane, se propune, se accepta: nu se mai face (iar!) noapte alba in Parlament – “mergem toti acolo!”

– astfel, s-a ajuns ca in aceeasi sala de la parter (in cazul nostru) – sala mare, de reuniuni adevarate! – sa se reuneasca jumatate de plen  iar cealalta jumatate de plen intr-o alta sala, identica, de la P1, pentru a se condensa timpul necesar pentru audieri, mai ales ca mai multi deputati “proaspeti” doreau sa ii vada si sa ii auda, unii pentru prima data “live” pe cei propusi pentru fotoliile de ministri! s-a mers…pe banda! intra unul-unii, vorbeau, erau intrebati, raspundeau, se vota, plecau, intrau altii…la fel si membrii comisiilor. dar a functionat!

– Radu Berceanu si Adrian Videanu – frumos si corect imbracati. Berceanu parca a vorbit mai mult, a primit mai multe intrebari, unele dintre ele exagerat de subiective “la intersectia de la …X de deal cu Y de sus, in judetul K….” sau “cand veti termina soseaua de centura de la W…..”   

– Dan Nica avea ghetute – frumoase… dar ghetute!

-Varujan – cam acid si nervos. A si intrat in dispute cu unii dintre “propusi”…

-deputatii “noi” au fost deosebit de interesati de subiecte sau de persoane – nu stiu – pentru ca daca deputatii “mai vechi”, mai ieseau din sala, la o tigara, la ..altceva, cei noi, nu! stateau “in dispozitiv“, asa cum li se spusese- ba, mai si intrebau!

-Ioshka (”pe surse”) se plimba, agale, prin sala, pe holuri, iar prin sala….(acum stiu cum face pozele alea : cu telefonul!)

– el (Ioshka) spune pe blogul lui (m-am uitat, repede, sa vad ce zice acolo!) ca Berceanu, cand a iesit de la audieri, ar fi spus ca nu va pune niciodata un secretar de stat la Ministerul “sau”… de la PSD – sau, poate, la insistente repetate, ar pune ….dar numai pentru numarat creioane si dat mustele afara! asa sa fie?

-Dna Udrea…draguta, foarte aranjata, cu pantofi negri…cu tocuri albe (asa este moda?)– “pe surse”, ale mele de data asta, am inteles ca si-ar fi manifestat emotiile legate de prezentarea sa, pentru ca i-au fost transmise “imbarbatari” si asigurari ca nu o sa fie “rau”….  – din pacate (?)  nu am auzit ce a spus, dar am inteles ca a fost …interesant! eeee, acum 4 ani….poate altfel ar fi stat lucrurile  (remember blonda de la Primarie ?)

-pe un candidat ministeriabil (nu spui care)  il furase somnul, intr-un fotoliu, pe coridor…deh, asteptarea asta!

– la plecare am fost intrebata “si maine…?”  Maine, ce? maine e duminica, fratilor! gata! Deja e prea mult pentru prima zi si inca o zi de sambata!

Comentariile sunt inchise.