Asta nu mai e presa!

Imi asum riscul unor atacuri inca de la inceput. Din pozitia de consilier nu ai voie sa “te pui rau” cu presa. Dar ca fost jurnalist nu pot sa nu observ unde s-a ajuns. Am citit zilele trecute despre revolta fostului jurnalist, Radu Popa, in legatura cu ce se intampla. Astazi am vazut textul lui Victor Ciutacu. Totusi care este miza acestei isterii care s-a lansat intre jurnalisti? Au ajuns sa se jigneasca, sa isi lanseze acuze dure, sa arunce cu invective in cei care i-au facut pana la urma jurnalisti. Asta inseamna presa? Au fost si alte momente de confruntari politice dure in anii trecuti dar niciodata nu s-a ajuns la o asemenea situatie in interiorul presei.

Citeam mai devreme pe blogul Dianei Tusa cum s-a “fabricat” o stire doar pentru ca asa o cerea interesul unora. La aceeasi televiziune amintita de tanara liberala am vazut astazi o moderatoare care era aproape isterica si sustinea o pledoarie pentru actiunile lui Traian Basescu. Nu este nici un fel de problema sa ai simpatii. Dar macar asumati-va fratilor acest lucru! Nu va mai dati independenti si echilibrati. Este strigator la cer. Din fericire mai sunt si jurnalisti decenti care au puterea sa nu se amestece in aceasta lupta. Si spun pe bloguri sau in dezbateri lucruri de bun simt.

Ma bucur sincer ca jurnalistii sunt mai bine platiti in ultimii ani si li se recunoaste valoarea muncii lor. Ani de zile au fost salarii de mizerie si conditii de lucru foarte proaste. Dar se facea presa cu adevarat. Acum? Se dau prime de instalare uriase, masina la scara si salarii ireal de mari celor care sustin cel mai bine interesele Palatului Cotroceni.  Ce pretenii au acesti jurnalisti care au ajuns sa spuna cuvinte grele colegilor lor in fata politicienilor?! De ce ne mai miram ca Basescu l-a injurat pe Melescanu la telefon sau ca Vasile Blaga a facut-o “fata” pe Raluca Turcan? Nu este acelasi lucru pana la urma? Asta nu mai e presa! Si nu cred ca merita cei care fac cu adevarat presa si care nu se vad in nebunia asta zilnica sa ramana cu o stampila pentru ca unii s-au trezit peste noapte mari vedete!

Comentariile sunt inchise.