Aromaterapia: O carieră în vindecarea holistică

Aromaterapia este cea mai recentă nebunie în relaxare. Ea se învârte în jurul teoriei că simțul mirosului îți poate îmbunătății viața la nivel fizic, emoțional și spiritual.

Despre ce este vorba în această carieră?

Aromaterapeuții folosesc uleiuri esențiale extrase din plante și ierburi pentru a atenua anumite afecțiuni prin masaj sau prin inhalare. Cele mai comune uleiuri esențiale folosite sunt eucalipt, trandafir, lavandă, lămâie, ceai, iasomie, migdale și mușețel etc. Aceste uleiuri naturale au o compoziție diferită față de alte produse pe bază de plante și constau în mici molecule aromatice care pot fi ușor absorbite de piele sau prin inhalare, intră în fluxul sanguin și sunt purtate în jurul corpului, unde își pot oferi puterile benefice de vindecare.

Acești terapeuți vorbesc mai întâi cu clienții lor pentru a diagnostica problemele, apoi alegeți uleiurile potrivite pentru a le potența. Pentru fiecare etapă și tip de afecțiune, există o combinație corespunzătoare de uleiuri vegetale pentru corectarea și echilibrul acelei boli. Scopul aromaterapeutului este de a crea un remediu echilibrat pentru fiecare client.

Uleiurile pot fi folosite în băi, deoarece apa însăși are o valoare terapeutică care mărește puterea uleiurilor. Sau pot fi utilizate într-o compresă, inhalate sau folosite într-un vaporizator. Parfumurile naturale pot fi obținute prin amestecarea diferitelor uleiuri. Multe dintre uleiuri au calități antibacteriene și antivirale puternice care, spre deosebire de medicamentele farmaceutice, nu lasă în urmă toxine periculoase.

Aromaterapia poate ajuta la ușurarea unui sortiment vast de afecțiuni; ameliorarea durerilor și leziunilor, în același timp, ameliorând disconforturile multor probleme de sănătate. De asemenea, acționează asupra sistemului nervos central, ameliorând depresia și anxietatea, reducând stresul, relaxând, sedând sau stimulând, restabilind atât bunăstarea fizică, cât și emoțională.

Pe scurt, aromoterapia este o artă și o știință a utilizării uleiurilor aromatice de plante. Partea științifică privește chimia uleiurilor esențiale și a hidrosolilor pentru a determina ce acțiune terapeutică vor avea pentru o anumită stare de sănătate. Partea artistică privește modul în care uleiul esențial vă va sprijini holistic – pentru a vă schimba percepția de durere, pentru a reduce inflamația și a vă susține propria capacitate înnăscută de a vindeca mintea, corpul și spiritul.

Comentariile sunt inchise.