Alocatia este in continuare bataie de joc

Noua varianta de atragere de fonduri la bugetul statului este retragerea alocatiei pentru copii! Aceasta a inceput sa se dea/distribuie, la fel ca si pensiile, prin oficiile postale. Problema este ca nu a anuntat nimeni acest lucru, nu a existat nicio informare scrisa sau de alta natura catre parinti si copii (mai ales ca cei intre 14-18 ani isi ridica singuri alocatia).

Inainte, pentru cei care nu stiu, pentru copii scolari, se distribuiau niste carnete, foi de CEC, care se completau de titularul de alocatie, adica unul dintre parinti. Carnetele se distribuiau la sedintele cu parintii, in scoala, aveau stampila scolii si numele invatatorului/dirigintelui pe coperta a doua

Daca intraziai si nu ridicai banii, ii puteai ridica luna urmatoare, pe toti, cumulat. La inceputuri se dadea chiar si dobanda. Ulterior, s-a renuntat la dobanda. Nu ca ar fi fost mare, dar incurca functionarele.

Acum, inventia pacuristia: daca nu te duci in timp util sa o ridici (de unde stii in ce zi vine? de unde stii de unde curge termenul de 10 zile?) alocatia pleaca de la Oficiul Postal.

Unde se duce? Habar n-am. Mie mi s-a spus ca trebuie sa ma duc pe strada Hambarului ( ! ) la un numar oarecare si sa fac acolo o cerere!!!

Informatia mi-a fost data, foarte amabil, de bodygard-ul oficiului postal, un domn in varsta, care imi dadea ca exemplu, pensiile. Stia el ceva!

Tot el mi-a mai dat un pont : degeaba te duci matale, daca imputernicit pentru alocatia copilului este tataltrebuie sa se duca titularu OK, eu sunt titularul, dar unde este strada Hambarului? pe langa Stadionul National si Vatra Luminoasa mi s-a spus, tot de la Oficiul Postal si tot bodygardul

Asta ca sa ma conving cum se face politica, cu adevarat, in Romania: din gura-n gura!

Deci, banii neridicati se trimit, inapoi, la bugetul Ministerului Muncii, Familiei si .egalitatii de gandire, ca asa tembelism mai mare nu am vazut nici pe vremea conducerii taraniste!!!! si se fac aport la Bugetul de Stat!!!

Bravo domnu prim ministru, asa faceti economie si starpiti raul de la radacina.

Ma intreb :copiilor alora, care se duc sa faca cereri dupa alocatie, daca au intarziat cumva sa o ridice, le motiveaza cineva absenta de la scoala, in ziua/zilele cu pricina? ca intr-o zi faci cererea, in alta zi vii dupa aprobare, iar in alta zi, programata anterior, vii ca sa iti ridici banii!!

 

Comentariile sunt inchise.