Alegerea betelor potrivite pentru pescuitul la crap

Pescuitul la crap reprezinta o adevarata placere pentru profesionistii care doresc sa isi imbogateasca masiv colectiile de capturi. De ce este atat de iubit „carp – fishing-ul”? Raspunsul este unul usor de intuit.

Crapul este un peste supradimensionat in comparatie cu restul capturilor pe care le putem prinde la fel usor, distributia sa in apele regionale este una multumitoare atat pentru cei experimentati cat si pentru pescarii aflati la inceput de drum, iar accesoriile pe care le puteti adauga in arsenalul propriu polarizeaza fiecare noua colectie lansata. Asadar, magazinele de profil ce se axeaza pe comercializarea acestor articole de pescuit devin deosebit de populare in peisajul autohton. Iar pentru ca am mentionat echipamentele destinate pescuitului la crap trebuie sa acordam atentia cuvenita betelor de pescuit, acestea generand cele mai mari batai de cap incepatorilor.

Trei sunt aspectele definitorii care intervin in procedeul de selectionare al unui bat de pescuit si anume materialul din care acesta este realizat, principiul de actionare abordat si modul in care sunt construite inelele din ansamblul sau.

Materialul din care este confectionat batul de pescuit influenteaza decisiv dimensiunea capturilor

In zilele noastre, popularitatea apartine de drept betelor realizate din fibra de carbon, ele fiind echipamente usor de manevrat tocmai pentru ca materialul este unul flexibil, cu o densitate redusa. In trecut, producatorii obisnuiau sa ne propuna bete de pescuit confectionate din fibra de sticla, insa in ultimul timp specialistii au demonstrat faptul ca acestea sunt mult mai grele, comparativ cu lansetele din fibra de carbon care sunt la fel de rezistente, insa mult mai usoare. Bineinteles, initiativele producatorilor nu intarzie sa ne uimeasca, evolutiile din ultimul timp aducand in prim plan tehnologii de ultima generatie, nascute din combinarea fibrei de sticla cu un material destul de scump, cunoscut pe piata de specialitate sub denumirea de „kevlar”.

Metoda de actionare a uneltelor de pescuit

Aici selectia este dictata de spiritul subiectiv al fiecarui pescar, insa si de specia vizata. Persoanele care obisnuiesc sa trateze pescuitul drept „pasiune de weekend” pot raspunde afirmativ modelelor cu actionare medie, in timp ce profesionstii vor alege in functie de captura vizata bete de pescuit cu actionare rapida sau lenta de la Prologic. Puterea de aruncare, rezistenta la greutate si gramajul de momeala care poate fi incarcat sunt aspecte care difera de la model la model, producatorii recomandandu-va sa luati in calcul fiecare detaliu inainte de a opta pentru un anumit tip de actionare.

Constructia inelelor

Principalul factor pe care trebuie sa il luati in considerare este relationat cu materialul din care acestea sunt confectionate. Cele rezistente si lucioase au castig de cauza, mai ales in cazul in care infatiseaza in compozitia lor un procentaj semnificativ de carbonat de siliciu. Pentru pescuitul la distanta se recomanda inele ceva mai mari, in timp ce pescuitul relativ aproape de mal permite valorificarea modelelor de mici dimensiuni.

Comentariile sunt inchise.