5 beneficii ale unei periute de dinti electrice

Mentinerea unei bune igiene orale ar trebui sa fie o parte improtanta din rutina fiecaruia dintre noi. Fara o curatare adecvata de cel putin doua ori pe zi si fara o curatare anuala de catre o persoana specializata in domeniul igienei dentare, dintii pot suferi o serie de probleme. Se poate dezvolta placa bacteriana, tartru, carii, pierderea smaltului, boli parodontale, dar si multe alte probleme care, daca raman netratate, pot conduce la aparitia cariilor ireversibile.

Boala parodontala, cunoscuta si sub numele de boala guma sau gingivita, este deosebit de periculoasa pentru sanatatea orala, deoarece cauzeaza infectii si inflamatii ale gingiilor. Aceste inflamatii pot conduce la diminuarea calitatii dintilor si, ulterior, la pierderea lor.

In timp ce o periuta de dinti obisnuita alaturi de o pasta lucreaza de minune impreuna, cea mai buna periuta de dinti electrica ofera un numar mai mare de beneficii:

  1. Spalare mai rapida

Mana unui om nu se misca foarte repede in timpul periajului dentar. Chiar si la viteze foarte mari, o mana nu se poate compara cu procedeul automat. O periuta de dinti electrica, cu ajutorul oscilatiilor sale, reuseste sa se miste mult mai repede si sa indeparteze bacteriile si particulele de mancare mai eficient, acoperind toate suprafetele.

  1. Periaj mai usor

Din moment ce nu mai sunt necesare acele miscari pentru indepartarea depunerilor, utilizatorul nu trebuie sa depuna apropape niciun fel de efort in rutina zilnica de curatare. Tot ce trebuie sa faca este sa puna pasta de dinti, sa porneasca periuta si sa o miste pe fiecare suprafata a dintilor.

  1. Periaj in profunzime

Designul celor mai multe dintre periutele electrice le permite sa ajunga in zone care sunt greu accesibile printr-o periuta de dinti manuala.  Zonele cele mai apropiate de gingii ale dintilor, precum si cutele dintre dinti sunt adesea suprafete prielnice pentru dezvoltarea si mentinerea bacteriilor. Viteza de miscare a periutelor le permite sa patrunda in profunzime in toate acele spatii si sa indeparteze fiecare depunere careia nu ii apartine locul.

  1. Periaj fara dureri

Cea mai buna periuta de dinti electrica este realizata pentru a efectua un periaj rapid si eficient. Unii cumparatori ce iau in considerare achizitia uneia sunt curiosi daca aceasta viteza nu ar putea sa le inflameze in vreun fel dintii si gingiile. In cazul in care gingiile lor sunt deja inflamate din cauza absentei igientei orale corespunzatoare, acestea pot fi deja sensibile la orice fel de periaj, fie el manual sau electric.

  1. Indepartarea petelor

In societatea ocupata si obosita din ziua de azi, oamenii apeleaza des la bauturi care contin cofeina, precum cafeaua, ceaiul cald sau rece si sucurile acidulate. Aceste bauturi sunt o metoda prin intermediul carora angajatii, studentii si calatorii se mentin singuri intr-o stare energetica, atat mental, cat si fizic. Cu toate acestea, consumul frecvent de bauturi precum cafeaua si ceaiul pot sa cauzeze decolorarea sau aparitia petelor pe dinti. Puterea suplimentara de curatare pe care o are cea mai buna periuta de dinti electrica face ca utilizatorii sa indeparteze mai usor petele nedorite si sa-si albeasca zambetul.

 

Comentariile sunt inchise.